Холдинг емоцій !FEST став співвласником культової кав’ярні Дзиґа

10425 1
Мистецьке об’єднання та галерея продовжать свою діяльність.
фото: tomato.ua

фото: tomato.ua

Мережа концептуальних закладів «Холдинг емоцій !FEST» стала співвласником культової кав’ярні «Дзиґа» у Львові. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів засновник «Дзиґи» Маркіян Іващишин.

«Так, !FEST став співвласником кав’ярні. Вони будуть займатись операційною діяльністю закладу. Мистецьке об’єднання та галерея надалі продовжуватимуть свою діяльність», – розповів Маркіян Іващишин.

Читайте також: Все буде «!FEST»: Як львівська компанія будує світовий бренд

Він додав, що сам заклад може змінитись, але сподівається, що «у кращу сторону». За словами Маркіяна Іващишина, переговори про об’єднання тривали вже певний час, а саму угоду було підписано вчора, 5 липня.

Читайте також: Люди Твого Міста: Маркіян Іващишин про Львів і Полтву

У прес-службі «Холдингу емоцій !FEST» Tvoemisto.tv повідомили, що наразі ніяких змін у діяльності закладу не буде, а кав’ярня поки що працюватиме у звичному режимі.

«Мистецьке об’єднання Дзига та Холдинг Емоцій !FEST підписали угоду про партнерство та спільну діяльність. Це передбачає поєднання наших зусиль в реалізації господарської діяльності та досягнення цілей в сфері культури та збереження основної місії Дзиги. Великою мірою ми й так декларуємо спільні цінності та живемо у спільний системі координат. Віримо, що ця синергія допоможе кожному з нас бути ефективнішим та відповідати вимогам сьогоднішнього культурного середовища та ринку», – прокоментував у себе на Facebook Андрій Худо.

Довідка

Мистецьке Об'єднання «Дзиґа» засновано у червні 1993 року членами Студентського Братства м. Львова (Маркіян Іващишин, Андрій Рожнятовський, Ярослав Рущишин, Андріан Кліщ) та відомими львівськими митцями (Сергій Проскурня, Влодко Кауфман).

У березні 1997 року в колишньому монастирі Домініканів відкрилась галерея сучасного мистецтва «Дзиґа», яка стала фізичним центром «дзиґівських» ініціатив, низки постійних фестивалів та мистецьких проектів, концептуальних кав’ярень та ініціатив, що надходять з різних арт-середовищ.

Серед постійних партнерів об’єднання: Konsulat Generalny RP we Lwowie, Instytut Polski w Kijowie, Британська Рада, Французький Альянс, Посольство Ізраїлю, Гете Інститут, Посольство США, Міністерство Культури України, Львівська міська рада, Fundacja Transkultura та ін. Осередком «Дзиґи» є галерея сучасного мистецтва та арт-кафе «Під клепсидрою», що знаходяться у історичному центрі Львова на вул. Вірменській, 35.

«!FEST» – мережа концептуальних авторських ресторанів та напрямків, заснована у Львові 2007 року. Першим рестораном мережі стала «Криївка». У холдинг входять: ресторан «Дім легенд», «Гасова лямпа», «Під золотою розою», «Мазох-кафе», «Найдорожча ресторація Галичини», кав’ярня «Біля Діани», «Театр пива «ПРАВDА» «Львівська копальня кави», мережа закладів «Львівська майстерня шоколаду», «Львівські пляцки» та інші ресторани та кафе.

Засновниками та власниками компанії є Андрій Худо, Юрко Назарук, Дмитро Герасімов.

Назар Притула


Читайте також:
8 Липня, 2018 12:17
Псіклон Першим закладом був "Біля Діани", а вже потім "Криївка")
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!