Хто «мінував» львівські бізнес-центри

19134 0
Правоохоронці з’ясували, що фальшиві повідомлення про замінування надходили з російського міста Омськ.
ілюстративне фото: Варіанти

ілюстративне фото: Варіанти

Повідомлення про замінування львівських бізнес-центрів регулярно надсилають із території Росії. Про це під час апаратної наради в ЛОДА повідомив керівник Управління СБУ Львівщини Олександр Ткачук, пише Zaxid.net.

«Спочатку повідомлення про замінування надходили з електронних адрес, зареєстрованих на анонімних серверах електронної пошти на території Російської Федерації. Всі ці повідомлення генерував робот. Було прийнято рішення про блокування цих серверів»— повідомив Олександр Ткачук.

Читайте також: Що робити, якщо ви знайшли вибухівку

За його словами, після блокування повідомлення почали надсилати з міжнародного сервісу електронної пошти. Цей сервіс правоохоронці заблокувати не можуть. Однак їм вдалось встановити, що адреса користувача зареєстрована на території Росії у місті Омськ.

Нагадаємо, впродовж двох місяців із квітня у Львові почали надходити повідомлення про замінування бізнес-центрів. Останнім часом повідомлення надсилали по декілька разів на день.

Читайте також: Як у Львові реагують на вибухівку. Експеримент

Додамо, що учора, 10 червня, невідомі повідомили про замінування ТРЦ King Kross Leopolis, що Сокільниках. Унаслідок цього правоохоронці евакуювали з торгового центру понад 2,7 тисяч осіб та затримали чоловіка, який телефоном повідомив про фальшиве замінування.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!