Хто може стати головним архітектором Львова

2940 0
На посаду керівника управління архітектури претендує Антон Коломєйцев.
Фото: Володимир Глащенков / Фейсбук

Фото: Володимир Глащенков / Фейсбук

Доцент НУ «Львівська політехніка» Антон Коломєйцев подав декларацію на посаду керівника управління архітектури та урбаністики ЛМР, яке до цього очолював Юліан Чаплінський. Його декларація від 15 жовтня оприлюднена на сайті НАЗК.

Читайте також: Архітектура Незалежності. Що Львів втратив і здобув за 27 років

Згідно з декларацією, Антон Коломєйцев володіє в спільній власності у Львові квартирами на 67,8 кв. м. та 78 кв. м, а також земельною ділянкою. Крім цього, він зз дружиною задекларував по два автомобілі. Від роботи в університеті за минулий рік він отримав понад 117 тис. грн, ще 12 тис. грн заробив у Харківській школі архітектури та 864 тис. грн від заняття підприємницькою діяльністю. На банківських рахунках він задекларував 318 тис. грн та 21 тис. доларів.

Антон Коломєйцев разом із фахівцями ЛМР працював над розробкою Інтегрованої концепції розвитку для Львова та брав участь у проєктуванні реконструкції вулиці Бандери. Зокрема Антон Коломєйцев є спроєктував громадський простір біля Органного залу.

Читайте також: На Чупринки ремонтують знамениту віллу, яку будував Левинський. Фото

Додамо, що конкурс на посаду керівника управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради оголосили на початку жовтня. Львівська обласна організація Національної спілки архітекторів України звернулась із листом до міського голови Андрія Садового та голів постійних депутатських комісій архітектури і містобудування Ігоря Телішевського та депутатської діяльності і законності Юлії Гвоздович з вимогою долучити їхніх представників до конкурсної комісії, посилаючись на ст. 14 Закону України «Про архітектурну діяльність».

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач, у міській раді є постійна конкурсна комісія, що займається відбором кандидатів і її склад є сталим.

«Ми знаємо про цю норму закону Про архітектурну діяльність, але не можемо під кожен конкурс формувати нову комісію. Тож цього тижня ми звернемось в обласну спілку архітекторів з тим, аби вони делегували свого представника. Але він матиме право дорадчого голосу», – каже Любомир Зубач.

Читайте також: Уроки архітектури Твого міста: пам'ятки княжого Львова

Нагадаємо, що 11 вересня попередній керівник управління архітектури та урбаністики ЛМР Юліан Чаплінський написав заяву на звільнення. Пізніше його призначили заступником міністра розвитку громад та територій із питань євроінтеграції. Відповідне рішення Кабмін схвалив 29 вересня.

Олександра Бодняк

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!