Хто проєктуватиме нову вулицю між Левандівкою та Рясним

2843 0
Орієнтовна довжина проектованої вулиці становитиме 2,5 км.
Фото: google maps

Фото: google maps

ЛКП «Львівавтодор» провів два аукціони на визначення підрядників, які проєктуватимуть нову вулицю, що сполучить мікрорайони Рясне та Левандівку. 

Читайте також: Вулиці Творчу та Пластову планують з’єднати дорогою

Проєкт самої вулиці виготовлятиме ДП «Містопроект», із яким уклали угоду 28 серпня. Вартість робіт становить 2,5 млн грн. Виготовити його мають до кінця лютого 2020 року.

Тендер на проєктування тунельного шляхопроводу під залізничними коліями станції Клепарів виграло ПАТ «Інститут транспорту нафти», яке запропонувало виконати роботи за 3,5 млн грн. Втім із цим підрядником угоду ще не уклали. Проєкт тунелю має бути готовим до кінця березня наступного року.

Згідно з даними системи Youcontrol, фірма зареєстрована у Києві та займається інжинірингом геологією й геодезією. Її керівником є Олександр Косяк.

Орієнтовна довжина проектованої вулиці становитиме 2,5 км. На проїжджій частині мають прокласти асфальт, хідники, облаштувати велодоріжки, хідники, зупинки громадського транспорту. Вздовж вулиці мають передбачити місця для висадки дерев, а мережі прилеглих вулиць – реконструювати. На вулиці прокладуть тролейбусні мережі та встановлять освітлення.

Читайте також: На Сихові планують збудувати нову вулицю

Нагадаємо, містобудівні умови та обмеження на проектування вулиці погодили на засіданні виконавчого комітету ЛМР 2 листопада.

Проект нової вулиці обирали із трьох варіантів: регульований переїзд через колію, естакада або тунель під коліями. Втім зупинилися на варіанті тунелю. 

Раніше повідомлялося, що збудувати вулицю планують до 2024 року, оскільки вона входить у Стратегію розвитку Рясного. Нова вулиця має розвантажити вулицю Шевченка та дати можливість сполучити мікрорайон Рясне, Рясне-2 з центром Львова за допомогою громадського електротранспорту.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!