Ігор Шолтис більше не депутат Львівської міської ради

4742 0
Він написав заяву про складання депутатських повноважень 26 січня.
Фото: Ігор Шолтис

Фото: Ігор Шолтис

На сайті Львівської міської ради 31 січня з'явилася ухвала про дострокове припинення повноважень депутата Ігоря Шолтиса. Міська рада прийняла рішення на основі заяви ексдепутата про складання ним депутатських повноважень. Своє звернення він написав ще 26 січня.

«У звʼязку з надходженням заяви Шолтиса Ігоря Вікторовича про складення ним депутатських повноважень, для дотримання процедури дострокового припинення повноважень депутата місцевої ради та невідкладного інформування Львівської міської територіальної виборчої комісії Львівського району Львівської області, керуючись п. 2 ч. 2 ст. 5 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», п. 14 ч. 1 ст. 26, ч. 1 ст. 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пропонується достроково припинити повноваження депутата Львівської міської ради Шолтиса Ігоря Вікторовича, обраного депутатом Львівської міської ради в територіальному виборчому окрузі Ne 4 від політичної партії «Голос», – йшлося в ухвалі.

Згодом Ігор Шолтис зазначив, що командування підрозділу, в якому він служить, поклало на нього обов'язки, які неможливо поєднувати із депутатськими повноваженнями.

«Цьогоріч командування мого підрозділу вирішило покласти на мене службові обов‘язки, виконання яких не може поєднуватися з депутатськими повноваженнями. Відтак, із чистою совістю я складаю мандат депутата Львівської міської ради та сумлінно продовжую свою службу у ЗСУ до священного дня нашої Перемоги. Я не кажу «прощавайте», бо обов‘язково повернуся до рідного Сихова. Але повернуся тоді, коли вибори до місцевих рад будуть проведені у всіх 24-ох областях та в українському звільненому сонячному Криму», – пояснив він.

Нагадаємо, що у свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисників і захисниць України та 80-ту річницю створення Української повстанської армії, у Львові нагородили відзнаками військових і волонтерів. Відзначили й Ігоря Шолтиса – старшого оператора 73 Морського Центру Спеціальних операцій, депутата Львівської міської ради. Відзнаку отримала мама Світлана Шолтис.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!