Інформація про побиття учня у львівській школі виявилась неправдивою

29128 1
Вчитель, який ніби то побив учня, готовий подати до суду про захист честі, гідності та ділової репутації.
Фото: Уніан

Фото: Уніан

У суботу, 6 жовтня, низка львівських ЗМІ повідомили про побиття у школі №55 учня, яке набуло значного резонансу. У своїх матеріалах вони посилались на пост його матері Анастасії Винокурової у Facebook.

У коментарях до цього допису Анастасія Винокурова зазначила, що до поліції не зверталася, а в понеділок, 8 жовтня, у школі мають переглянути відео з камери спостереження, розташованої в спортзалі, щоб розібратися у ситуації.

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv сьогодні, 8 жовтня, директор школи №55 Ігор Галушко, інформація про побиття учня в його школі не відповідає дійсності, а матір хлопчика, якого нібито побили, має спростувати інформацію у себе на сторінці в Facebook. За його словами, матір хлопця Анастасія Винокурова у присутності журналіста одного з телеканалів Львова сьогодні переглянула запис з відеокамери. На відео зафіксовано, що вчитель фізкультури не контактував з її сином.

Читайте також: Шкільні офіцери поліцїі: стати друзями для дітей, щоб уберегти

«Вона написала заяву про відмову від претензій, яку ми згодом опублікуємо на наших сторінках у соціальних мережах разом з коментарем. Також ми взяли слово у неї, що вона опублікує спростування у себе на Facebook. Це насправді жахлива ситуація, яка відобразилась на всьому педагогічному колективі та школі напередодні Дня вчителя, тому що завдати шкоду нашій репутації набагато легше, ніж тепер її відновити», – заявив директор Ігор Галушко.

Він додав, що у школі задоволені роботою цього вчителя фізкультури, який готовий подати до суду на матір, якщо та не спростує поширену інформацію.

Читайте також: Мін'юст запустив кампанію проти цькування у школах

У прес-службі міської ради Tvoemisto.tv повідомили, що управління освіти не втручалось у цю ситуацію та не проводило розслідування, оскільки все вдалось владнати після зустрічі дирекції школи №55, мами хлопчика та журналістів. Там також підтвердили, що поширена матір’ю інформація не відповідає дійсності.

Читайте також: В Україні планують ввести штрафи за булінг у школах

Згодом Анастасія Винокурова оновила свій попередній пост та відмовилась від звинувачень. За її словами, на відеозаписі видно, що вчитель фізкультури не бив її сина, а навпаки, надав йому допомогу. Вона вибачилась перед усіма учасниками інциденту та пояснила свій пост про побиття емоційним станом.

Назар Притула


Читайте також:
8 Жовтня, 2018 21:40
тт Це не перший випадок, коли діти наговорюють на вчителів. Саме сумне, що у таких ситуаціях вчителі є беззахисними від неадекватних батьків.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!