Ісламські Курбан-Байрам та Ураза-Байрам стануть державними святами

2663 0
Відповідний указ пообіцяв підписати президент Володимир Зеленський.
фото: Reuters

фото: Reuters

Володимир Зеленський пообіцяв підписати указ, за яким ісламські свята Курбан-Байрам та Ураза-Байрам стануть державними релігійними святами. Про це президент сказав під час зустрічі із кримськими татарами у День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, повідомляє Офіс президента.

«Ми хочемо підтримувати вас не тільки на словах, а в діях, на законодавчому рівні. Я планую найближчими днями підписати указ, згідно з яким Курбан-Байрам та Ураза-Байрам отримають статус державних релігійних свят», – сказав Володимир Зеленський.

Читайте також: 26 лютого в Україні оголосили Днем спротиву окупації Криму та Севастополя

Також, за його словами, представники кримськотатарського народу мають бути представлені на вищому дипломатичному рівні. Тому він погодив кандидатуру Еміне Джапарової на посаду першого заступника міністра закордонних справ. Додамо, раніше Еміне Джапарова була заступницею міністра інформаційної політики та кандидаткою у нардепи від «Української стратегії Гройсмана».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!