Іспанія відкрила кордони для вакцинованих від коронавірусу іноземців

5138 0
Раніше в'їжджати в Іспанію дозволяли власникам віз, іноземцям, які мали дозвіл на проживання у країнах ЄС, Шенгенської зони тощо.
Фото: Postimees.ee

Фото: Postimees.ee

Іспанія з 7 червня відкрила кордони для повністю вакцинованих проти коронавірусу іноземців. Про це повідомляє Громадське з посиланням на наказ МВС Іспанії, який опублікували в Офіційному віснику країни.

Раніше в'їжджати в Іспанію дозволяли власникам віз, іноземцям, які мали дозвіл на проживання у країнах ЄС, Шенгенської зони тощо. Тепер в'їзд у країну дозволили вакцинованим, але за умови, що другу дозу препарату ввели щонайменше за 14 днів до подорожі, і в людини є визнана МОЗ Іспанії довідка про це.

Читайте також: Хорватія пом’якшила умови в’їзду для українців

Іспанський телерадіомовник RTVE пише, що Іспанія дозволяє в'їжджати іноземцям, яких вакцинували препаратами Pfizer, Moderna, AtraZeneca та Janssen, які затвердив європейський регулятор, а також китайським Sinopharm CoronaVac. Водночас Іспанія поки що забороняє в'їзд мандрівників (навіть вакцинованих) з Індії, Бразилії та Південної Африки.

Усі пасажири, які прибувають до Іспанії, повинні заповнити онлайн-анкету на вебсайті або у додатку Spain Travel Health. Ресурс згенерує QR-код, який мандрівник має показати перед посадкою та на пункті контролю після прибуття. Заповнювати онлайн-анкету необхідно навіть у тому разі, якщо ви подорожуєте через Іспанію просто транзитом.

У посольстві також вказують, що пасажири від 6 років і старше, які прибувають до Іспанії з країн, віднесених до зони ризику, мають надати один із трьох документів:

  • довідку про вакцинацію проти Covid-19;
  • негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тест;
  • довідку про одужання.

 

Нагадаємо, що з 9 червня Франція відкриває кордони для мандрівників із інших країн згідно з умовами, які варіюються в залежності від ситуації з коронавірусом у третіх країнах і вакцинації туристів. Детальніше читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!