ІТ-фахівцям пропонують безкоштовні ділянки для будівництва житла у Львові

8435 4
Під час Форуму електронного врядування міський голова Львова заявив, що працівники ІТ-сфери зможуть отримувати ділянку для будівництва житла у місті безкоштовно.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

«У Львові «айтішники» можуть отримати безкоштовно землю для будівництва житла. Ніхто в Україні такої послуги не надає», – повідомив мер Львова сьогодні, 25-го листопада. Міський голова також додав, що у цьому році почнуть оформлювати документи на наступні будинки для айтішників.

Читайте також: Портрет львівського айтішника: кожен третій не був за кордоном. Інфографіка

Нагадаємо, Львівський IT Кластер у 2015-му році запустив проект: планування і зведення будинку, квартири в якому зможуть придбати лише ІТ-фахівці. У місті, за оцінками експертів кластеру, проживає близько 10 000 ІТ-співробітників, а враховуючи трудову міграцію в західну столицю у зв'язку з ситуацією в країні, ця цифра зросла ще сильніше. 

Окрім того, у Львові втілюють інноваційний проект Innovation District IT Park. Планують, що цей район стане місцем для навчання, роботи та відпочинку і вплине на розвиток не лише Львова, а й усієї України.

Як розповів виданню Lviv.com СЕО ІТ Кластеру Степан Веселовський, це інвестиційний проект, який втілюватимуть з метою забезпечити ІТ-компанії сучасними офісами, надати комфортні умови для розвитку та забезпечити простір для якісної ІТ-освіти. Район з’явиться на перехресті вулиць Стрийської та Чмоли. Старт будівництва заплановано на кінець 2017 – початок 2018 року. Забудову розраховано на наступні 10 років (це максимальний термін реалізації проекту). Загальна площа ділянки – приблизно 10 га.

 

 

 

26 Листопада, 2016 16:53
Юрій От вам і пріорітети. АТОшники нікому не потрібні. Вони не приносять дохід, одні витрати. Дуже показово. Дуже.
26 Листопада, 2016 14:47
ото ах ти ж ламер юзаний, без атошників ти би зараз на карєльскій березі свій софт вирізував, криса ти клавіатурна.
роботу прищавий дає. бережи "сіську" і незабудь дубневичу податки заплатити! гадьониш!
25 Листопада, 2016 19:45
IT @ото: вбийся [***], такі тупі виблюдки як ти і багато інших тих хто несе [***]ню про айтішників і працює на державник роботах, отримуєте гроші за рахуток тих же АЙТІ ГЕРОЇВ, тому що айтішники платять немалі податки державі.
25 Листопада, 2016 15:20
ото А КАЖУТЬ У ЛЬВОВІ ДЛЯ АТОШНИКІВ МІСЦЯ ДЛЯ БУДІВНИЦТВА НЕМАЄ. СЛАВА АЙТІ ГЕРОЯМ, САДОВОМУ СЛАВА!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!