Із 1-го січня перегляд українських телеканалів стане платним

7986 1
Медіагрупи озвучили мінімальну вартість свого контенту для мереж платного ТБ, при укладенні договорів у грудні цього року.
фото: edimsovkusom.com

фото: edimsovkusom.com

1-го січня 2017-го року в Україні набуває чинності законопроект №3504 Про внесення змін до Закону України Про телебачення і радіомовлення (щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги) прийнятий Верховною Радою в жовтні і підписаний Президентом на початку листопада.

Як пише Mediasat, з нового року медіагрупи отримують право вимагати від операторів платного телебачення плату за мовлення каналів в їх мережах.

На даний момент медіагрупи озвучили мінімальну вартість свого контенту для мереж платного ТБ, при укладенні договорів у грудні цього року. При цьому канали продаються тільки пакетами.

Пакет каналів 1+1 media (6 каналів: 1+1, 2+2, ТЕТ, ПлюсПлюс, Уніан ТБ і Бігуді) - 0,75 грн за 1 абонента в місяць.

Пакет каналів StarLightMedia (6 каналів: СТБ, ICTV, Новий канал, QTV, М1 і М2) - 0,75 грн за 1 абонента в місяць. Пропозиція дійсна до 1 січня, з 1 січня вартість дистрибуції складе 1,5 грн за абонента.

Пакет каналів Медіа Група Україна (3 канали: Україна, НЛО TV і Індиго TV) - 0,45 грн за 1 абонента в місяць.

Пакет каналів Inter Media Group (9 каналів: Інтер, НТН, Мега, Enter-фільм, Піксель, K1, K2, Zoom і EuroNews) - 3 грн за 1 абонента в місяць.

Всі ціни, зазначені вище, мають одну обмовку – медіагрупи будуть погоджувати вартість з кожним провайдером в залежності від його абонентської бази.

За словами представників медіагруп, «ціни з 1 січня 2017 року можуть збільшитися в кілька разів». Вартість дистрибуції в кабельних мережах також озвучив 5 канал – 0,1 грн за одного абонента в місяць.

Читайте також: В Україні Держкіно заборонило прокат семи серіалів. Перелік


Читайте також:
14 Січня, 2017 17:03
Остап При цьому для розповсюдження програм універсальної програмної послуги провайдер не зобов'язаний укладати договори з відповідними телерадіоорганізаціями. Достатньо власнику кабельної мережі об'явити тендер для Мовників телеканалів на доставку телепрограм споживачу. Звісно за плату з прибутку Мовника, а не за рахунок абонплати.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!