З чистого аркуша: як правильно визначити цілі на 2017-й рік

7107 1
Більшість мешканців планети після гучного святкування Нового року замислюється про своє життя, про те, чого вже вдалося досягти й що ще лишається попереду. Зазвичай люди намагаються розпочати рік з новими мріями й цілями, які ставлять перед собою. Пропонуємо 4 підказки американських фахівців, як правильно спланувати наступні 364 дні свого життя.
Фото: samorozvytok.info

Фото: samorozvytok.info

Чи не кожному траплялося писати список цілей на надцятий рік і похмуро його переглядати в останній день грудня. Деякі ще тільки замислюються над тим, щоб присвятити вечір такому плануванню. Що робити, щоб емоції були позитивними, цілі досяжними, а рік пройшов недарма, радять знаний психолог, успішний бізнесмен та досвідчений лікар.

Ставте цілі розважливо

«Розпочинайте з дуже маленьких кроків», – радить Ліна Шіхабудін, психолог і головний лікар американського центру RWJ Barnabas Health в Нью-Джерсі. За її словами, люди схильні до того, щоб придумати собі нереальні завдання, а потім розчаровуватись, коли не вдається виконати сплановане. Наприклад, скинути 20 кг до березня майже неможливо фізично.

Уміння ставити перед собою невеликі цілі може зробити досягнення успіху легшим, а опускання рук і розчарування менш імовірним. І не бійтеся шукати підтримку й допомогу. Курцям швидше вдається позбутися залежності, якщо вони часто зустрічаються з лікарем, користуються перевагами групи підтримки тощо.

Більше зберігайте, менше витрачайте

Стати економнішим – популярна мета серед українців. Зростання цін, нестабільна економіка спонукають нас до того, щоб слідкувати за своїм бюджетом.

«Я думаю, що найбільша помилка, яку роблять люди – це не пильнувати за тим, що і як вони витрачають і що роблять, – зауважив Райан Захарчук, президент відділу в Червоному банку й спеціаліст з пенсійного планування (Zynergy Retirement Planning in Red Bank). – Це те, що відрізняє успіх від провалу».

Він наголосив, що нові технології, мобільні додатки, програми тощо значно спрощують завдання зберігання грошей та мудрого планування витрат. Просто оберіть послугу до вподоби й користуйтеся її перевагами.

Також підприємець розповів, що для того, щоб справді ефективно ставити фінансові цілі, спершу треба подивитися назад й переоцінити свій попередній рік. Порахуйте, скільки вже вдалося зберегти коштів, скільки маєте прибутку й витрат, як зазвичай виглядає ваш гаманець наприкінці місяця. Зробіть висновки й сплануйте свої подальші дії.

Будуйте, а не спалюйте

У рейтинг популярності в новорічних бажаннях нерідко потрапляє і втрата ваги, що спершу може надихати, а потім виснажувати, коли результати є не такими, якими хочеться їх бачити. Щоб цьому запобігти, лікар Анджело Чінікі з університетського медичного центру в Нью-Джерсі (Jersey Shore University Medical Center in Neptune) радить розпочинати з малого й потроху збільшувати фізичне навантаження щодня.

«Я завжди говорю людям сповільнитися й поступово підвищувати кількість вправ і дієт, так що звичка робити все й одразу не залежить від новорічного періоду», – зауважив лікар.

За його словами, важливо те, що це нормально – почуватися таким вмотивованим на початку року, але ваш результат залежить від щоденної наполегливої праці протягом наступних 12-ти місяців.

Будьте готові прийняти новий спосіб життя

Люди, які досягають своїх цілей, розуміють, що змінити довелося не якусь окрему річ, а життя в цілому, – розповідає Ліна Шіхабудін. Цілісний підхід може зробити результати помітнішими.

Зміна стилю життя повністю стосується здебільшого цілей щодо здоров’я, достатку чи стосунків. Усвідомлення наслідків, розуміння  того, що відбувається, важливе для досягнення будь-якої мети.

У процесі досягнення мети помічайте маленькі приємні речі. Обіймаючи дитину, присвятіть цьому не 1 секунду, а 10, бо це те, що насправді грає найважливішу роль.

За матеріалами: usatoday.com

Переклала і опублікувала Людмила Рубцова

2 Січня, 2017 14:44
Юрко Корисно! Дякую)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!