Із просп. Червоної Калини на вул. Хуторівку хочуть пустити тролейбус

7189 0
У Львові триває будівництво з’їзду зі Сихівського моста, який розрахований і для курсування тролейбусів.
фото: lvivzaet.in.ua

фото: lvivzaet.in.ua

Як розповів Tvoemisto.tv начальник відділу інформації та зв'язків із громадськістю ЛКП «Львівелектротранс» Антон Лягушкін, для живлення трамваю на Сихів збудували окрему станцію, яка зможе обслуговувати і тролейбусну лінію від проспекту Червоної Калини до вулиці Хуторівка.

«Необхідні кабелі вже підведені до опор на вулиці Хуторівка. Від них можна буде живити цю тролейбусну лінію. Було б добре, щоб вона була продовжена не лише до ринку «Шувару», а далі. Щоб тролейбуси розверталися наприкінці проспекту Червоної Калини», – каже Антон Лягушкін. У такому разі мешканці Сихова зможуть добиратися до перехрестя Стрийська – Наукова електротранспортом, бо зараз це можна зробити лише маршруткою.

Наразі для реалізації проекту потрібно, щоб місто виділило кошти, бо за словами Антона Лягушкіна ЛКП «Львівелектротранс» із власних прибутків це зробити не зможе. Вартість 1 кілометра прокладення тролейбусної лінії – близько 7 млн грн. Відстань від перехрестя Стрийська – Наукова до кінотеатру імені Довженка – понад 4 км. Відтак, для реалізації проекту потрібно понад 28 млн грн. Також, якщо вдасться прокласти лінію, постане питання збільшення рухомого складу.

Як зазначив начальник відділу інформації та зв'язків із громадськістю ЛКП «Львівелектротранс», якщо місто виділить кошти, то за гарної погоди прокласти тролейбусну лінію від Стрийська – Наукова до кінотеатру імені Довженка можна буде за кілька місяців.

Нагадаємо, будівництво з'їзду із Сихівського моста у Львові мають намір завершити у 2017-му році.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!