Кабмін затвердив Львівську ОТГ із Винниками та Брюховичами

13524 0
Сокільникам дозволили створити власну ОТГ.
Фото Kseniia Rastvorova для Unsplash

Фото Kseniia Rastvorova для Unsplash

Львівську ОТГ затвердили у складі 11-ти громад та майже 20-ма населеними пунктами, разом із суперечливими Винниками та Брюховичами. Таке рішення сьогодні, 27 травня, ухвалив Кабмін.

До Львівської ОТГ ввійшли Львівська, Брюховицька, Винниківська, Грибовицька, Грядівська, Дублянська, Зашківська, Лисиничівська, Малехівська, Рудненська та Рясне-Руська громади.

Днями мешканці Винників та Брюховичів їздили до Києва пікетувати уряд із проханням дозволити їм створити власні ОТГ. Брюховичі на громадських слуханнях також підтримали створення окремої ОТГ, до якої мали б увійти села Домажир, Ясниська, Рясне-Руське. Аналогічне рішення підтримали і Винники.

Львівська міськрада пропонувала об’єднати навколо 20 сіл та містечок, включно з Сокільниками. Натомість там домоглися в ЛОДА, аби їх внесли до перспективного плану Львівщини. Сьогодні ж Кабмін дозволив Сокільникам створити власну ОТГ та об’єднатися з Басівкою і Годовицею.

Під час засідання Кабміну голова ЛОДА Максим Козицький пояснив, що у першому варіанті, який Львівська ОДА відправила на розгляд Кабміну, Сокільники також мали увійти до «Великого Львова», водночас після консультацій з експертами з Мінрегіонбуду Сокільники вирішили об’єднати в окреме ОТГ.

За добу уряд має доопрацювати всі зауваження та звернення, що їх розглядали на засідання, зокрема щодо можливого включення Сокільників та Мурованого.

Додамо, що сьогодні на засіданні уряду затвердили перспективні плани останніх трьох областей, чим фактично завершили етап реформи децентралізації зі створення перспективних громад.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!