Карантин до 15 травня і скасування ЗНО – фейк. Роз'яснення МОН

62256 0
Відміна ЗНО є неприпустимою.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Інформація про начебто продовження загальнонаціонального карантину до 15 травня 2020 року та скасування ЗНО – фейк. Наразі вона активно поширюється у батьківських та вчительських групах з посиланням на Фейсбук-сторінку МОН. Однак ця інформація не відповідає дійсності.

Читайте також: У МОН оприлюднили дати проведення вступної кампанії 2020. Три варіанти

2 квітня уряд визначив, що карантин триватиме до 24 квітня 2020 року. Ця дата наразі залишається незмінною. Якщо Кабмін ухвалить рішення про продовження карантину, Міністерство освіти і науки повідомить про це на офіційних ресурсах, а також надішле відповідні листи місцевим управлінням освіти.

Представники МОН неодноразово наголошували, що 2020 року вступ до вишів відбуватиметься за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Тож відміна ЗНО є неприпустимою.

Читайте також: Чому онлайн-уроки дітям мають транслювати антиукраїнські канали

Як повідомили у міністерстві, основну сесію ЗНО, залежно від того, коли завершиться карантин, проведуть із 25 червня, 17 липня, або на початку серпня, тому результати тестування мають стати відомі 31 липня або 17 вереня.

Старшокласники отримають атестати або на початку серня, або в другій половині вересня, тому документи виші почнуть приймати 13-22 вересня або ж 4-13 жовтня. У такому випадку навчальний рік для студентів першого курсу розпочнеться або 15 вересня, або 2 листопада. Український центр оцінювання якості освіти всередині квітня має оприлюднити деталі підготовки до ЗНО на своєму сайті.

Читайте також: Всеукраїнська школа онлайн. Час та програма занять для учнів 5-11 класів

Нагадаємо, карантин в Україні продовжили до 24 квітня. МОН запустило онлайн-курси з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання, які транслюватимуть під час карантину, а з 6 квітня стартує підготовка абітурієнтів до вступу, яку транслюватимуть національні телеканали


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!