Карантин у Львові та області планують продовжити ще на тиждень

6464 0
Львівщина не відповідає критеріям для послаблення обмежень за кількістю нових хворих.
Фото: freepik

Фото: freepik

Завтра, 12 червня, відбудеться засідання Львівської обласної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому Департамент охорони здоров’я ЛОДА рекомендуватиме продовжити карантин в області ще щонайменше на тиждень. Про це під час брифінгу сказав директор департаменту Орест Чемерис, передає кореспондентка Tvoemisto.tv.

За словами Ореста Чемериса, Львівщина не відповідає критеріям для послаблення карантину за показником інцидентності, що має становити не більше 12 нових виявлених випадків захворювання на 100 тисяч мешканців протягом семи днів.

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. 11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків.

На початку червня Львів вийшов на шведський варіант м’якого карантину без жорстких методів, щоби сформувати колективний імунітет від коронавірусу. 

Нагадаємо, станом на ранок 11 червня у Львові та в області є понад 2,4 тис. хворих на Covid-19, із них у 125 діагноз підтвердили за минулу добу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!