Карантин у Львові та області вкотре не послабили

6520 0
У ЛОДА ситуацію з коронавірусом на Львівщині називають складною, але контрольованою.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Карантин на Львівщині знову продовжили. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови ЛОДА Іван Собко.

За його словами, Львівщина пережила пік коронавірусу, але й надалі Львів та приміські райони залишаються епіцентрами хвороби. У ЛОДА ситуацію з коронавірусом на Львівщині називають складною, але контрольованою.

Як розповів керівник департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, від суботи лікарні другої хвилі почали приймати хворих на коронавірус. Наразі в стаціонарах області лікуються 953 хворих на Covid-19: щодня до лікарень потрапляють 80 мешканців області.

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. 11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків. 24 червня у Львові дозволили відкрити зали ресторанів та роботу фінес-клубів. Це рішення у ЛОДА назвали передчасним.

На початку червня Львів вийшов на шведський варіант м’якого карантину без жорстких методів, щоби сформувати колективний імунітет від коронавірусу. Також ЛМР та ЛОДА звернулися до Кабміну з проханням дозволити послаблювати чи посилювати карантин у межах області в окремих районах. 

Водночас Кабмін продовжив дію адаптивного карантину з 22 червня до 31 липня. Раніше ЛОДА запустила громадський транспорт у області, після чого відновили й залізничне сполучення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!