Карантин в Україні продовжать до 22 червня – МОЗ

17959 0
У випадку стрімкого зниження захворювань, карантин в Україні можуть скасувати передчасно.
Фото: РБК

Фото: РБК

Карантин планують продовжити до 22 червня, але з послабленнями. Про це в ефірі «Сніданку з 1+1» заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Читайте також: Перукарям могли дозволити стригти людей на вулиці. Галина Слічна про нові правила і перевірки у Львові

Він порівняв епідситуацію в Україні та Польщі, зазначивши схожість сценаріїв поширення вірусу.

«Тому на плато ми будемо ще перебувати, однак ми не можемо враховувати сезонність, оскільки ще ми не розуміємо, як вірус себе буде вести влітку в наших умовах. Тому питання в тому, що ми говоримо, що ми десь до 22 червня будемо подовжувати карантин, але він буде адаптивний з пом'якшувальними заходами, але все буде залежати від епідситуації», – зазначив санлікар.

Віктор Ляшко також не заперечив, що у випадку стрімкого зниження захворювань, карантин в Україні можуть скасувати передчасно.

Читайте також: Послаблення карантину у Львові. Як доїхати на роботу

Нагадаємо, що карантин у Львові через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. Він триватиме щонайменше до 22 травня, після чого в регіонах дозволять запроваджувати адаптивний карантин.

11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків.

Додамо, що у МОЗ назвали етапи та критерії виходу з карантину, а наступні послаблення заплановані на 22 травня, 1, 10 і 21 червня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!