Карантин в Україні продовжили до 22 червня, але з послабленнями

24409 0
У різних областях карантин послаблюватимуть залежно від кількості хворих.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Карантин в Україні продовжили до 22 червня, але зробили його адаптивним. Таке рішення сьогодні, 20 травня, прийняв Кабінет міністрів.

Читайте також: Перукарям могли дозволити стригти людей на вулиці. Галина Слічна про нові правила і перевірки у Львові

Як зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, після того, як постанову уряду опублікують, в Україні почне діяти адаптивний карантин. За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, міські та обласні комісії ТЕБ і НС змоужть самостійно посилювати чи послаблювати карантин у регіонах, зважаючи на певні критерії.

Зокрема у регіонах, де за останні 7 днів на 100 тисяч населення налічується в середньому менше 12-ти нових випадків Covid-19, середня кількість ПЛР та ІФА тестувань становить більше 12-ти, а завантаженість ліжок в лікарнях, куди госпіталізують пацієнтів з коронавірусом, становить менше 50%, можуть послабити протиепідеміологічні заходи та поступово відновлювати роботу транспорту.

Постанову обіцяють опублікувати завтра, де вкажуть, які послаблення почнуть діяти з 22 травня. Вони стосуватимуться транспорту, дитсадків та роботи готелів.

Читайте також: На Львівщині дозволили послабити карантин. Що зміниться

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. 11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків.

Додамо, що у МОЗ назвали етапи та критерії виходу з карантину, а наступні послаблення заплановані на 22 травня, 1, 10 і 21 червня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!