«Карпати» здобули першу перемогу на «Арені Львів»: відео

2850 0
Аж в дев’ятому матчі на «Арені Львів» «зелено-білі» відчули смак перемоги. Першою командою, яка поступилась «Карпатам», стала ужгородська «Говерла».
Фото: Євген Кравс

Фото: Євген Кравс

До матчу

До цього матчу ужгородці жодного разу не вигравали у Львові, єдиний з шести матчів звівши до нічиєї. В цьому ж чемпіонаті львів’яни на виїзді здобули перемогу над суперником 2:0. Тож сподівання глядачів на перемогу бути оправданні

Гра

Хоча пропустити в цій грі львів’яни могли мало не в дебюті матчу, коли Артур Новотрясов зрізав м’яч у сторону власний воріт. На допомогу воротарю Роману Мисаку прийшла стійка. Згодом вона виручить його ще раз.

«Карпати» в цій грі володіли територіальною перевагою, однак в голи вона так і не переходила. До 34 хв. Тоді пас з центру поля на хід Денису Мірошниченко видав Артур Карноза. Захисник львів’ян нагоду не змарнував, хоча воротар ужгородців Дмитро Бабенко зумів зачепити м’яч.

Після цього гра стала більш рухливою, команди почали частіше бити по воротах один одного. Та на допомогу ужгородцям кожен раз приходив їх воротар, рятуючи команду від пропущеного голу ще в першому таймі. Тож як «леви» були близькі до того, щоб подвоїти рахунок, так і гості могли зрівняти його. Та на перерву команди пішли за мінімальної перемоги львів’ян.

Після 15-хвилинної перерви «Карпати» знову відзначилися в цьому матчі. Гегам Кадим’ян, який мав досвід виступів за «Говерлу», а зараз виступає за львів’ян, дуже хотів забити своїй колишній команді.  Та в цьому матчі відзначився лише результативним пасом. Саме після його прострілу забив Олексій Гуцуляк.

Дмитро Бабенко, хоч і встиг за матч пропустити тричі, цю гру може занести собі в актив. На його рахунку декілька сейвів, коли львівські футболісти розстрілювали його з близьких позицій. Та після голу Гуцуляка це вдалося зробити лише один раз. Його автором став Ґуставо Бланко-Лещук.

В підсумку львів’яни довели матч до впевненої перемоги, яка стала для них першою як в 2016 році, так і на «Арені Львів».

Цифри

1 – стільки голів до цього за «Карпати» забивали два автори сьогоднішніх голів – Денис Ммірошниченко та Густаво Бланко-Лещук.

9 – саме стільки матчі на «Арені Львів» довелося провести «Карпатам», щоб здобути першу перемогу

147 –стільки днів пройшло з останньої перемоги «Карпат». Тоді був розгромлений донецький «Олімпік» 4:1.

1595 – стільки днів минуло від першого матчу «Карпат» на «Арені Львів». Тоді, 10 грудня, львів’яни в першому матчі приймали київське «Динамо» і поступилося 0:1.

Глядачі

Свідками перемоги львівських «Карпат» стала малочисельна публіка. Офіційний сайт Прем’єр ліги вказує на 2128 глядачів. Навіть фан-сектор львів’ян «Завжди вірні» не зумів зібрати і третину сектора.

Судді

Цей матч було довірено судити жінці – харків’янці Катерині Монзуль. Вона перша жінка-арбітр в Україні, яка попала в елітну категорію арбітрів ФІФА. А також Катерина Монзуль визнана Міжнародною федерацією футбольної історії і статистики (IFFHS) найкращим у світі жінкою-арбітром за підсумками 2015 року.

Наступні матчі на «Арені Львів»

На кінець весни 2016 року стадіон прийме як мінімум три матчі. 28 квітня на цьому стадіоні «Шахтар» прийматиме іспанську «Севілью» в рамках 1/2 Ліги Європи. Після цього на 1 травня запланована гра між «гірниками» та київським «Динамо». 8 травня на «Арені Львів» зійдуться команди, які в цьому сезоні вважають її домашньою – «Карпати» про «Шахтаря». І 15 травня (базовий день) тут може відбутися гра донеччан проти луганської «Зорі» (точної інформації про місце проведення цього матчу поки немає).

 Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!