Організатору нападу на ромський табір у Львові загрожує довічне ув’язнення. Оновлено

4847 0
Сімом неповнолітнім учасникам нападу загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі, ще двом – до 15 років.

Повнолітньому нападнику на ромський табір у Львові та ще двом його неповнолітнім спільникам загрожує довічне ув’язнення. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила речниця Прокуратури Львівської області Юлія Шевченко.

Повнолітнього учасника нападу на ромів звинувачують в «умисному заподіяння смерті іншій людині з хуліганських мотивів за попередньою змовою групою осіб». Крім того, йому інкримінують хуліганство, вчинене групою осіб, та звинувачують у втягненні неповнолітніх у злочинну діяльність. Йому загрожує від 10 до 15 років ув'язнення або довічне ув'язнення. 

Читайте також: Нові деталі у ромській справі: кого підозрюють та хто збирає для них кошти

Одного з неповнолітніх нападників звинувачують в «умисному тяжкому тілесному ушкодженні, небезпечному для життя в момент заподіяння». Іншого неповнолітнього також судитимуть за «умисне заподіяння смерті іншій людини з хуліганських мотивів за попередньою змовою групою осіб».

Згідно санкцій, передбачених відповідними статтями Кримінального кодексу, цим двом нападникам загрожує від 10 до 15 років ув’язнення. Іншим сімом неповнолітнім нападникам загрожує від трьох до семи років позбавлення волі за «хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предметів, заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень».

Читайте також: Напад на ромів. Ми самі довели до цієї ситуації і маємо нести відповідальність

Підготовче засідання суду заплановане на 7 лютого наступного року.

Зазначимо, що повнолітній нападник на ромський табір і один неповнолітній перебувають під вартою з 24 червня цього року, а інші підозрювані – під домашнім арештом.

Нагадаємо, у ніч з 23 на 24 червня група невідомих напала на ромський табір у Львові, у результаті чого загинув 24-річний мешканець Закарпаття. Уже наступного дня правоохоронці затримали восьмеро осіб, причетних до нападу, серед яких – семеро підлітків. Керівник Головного управління Нацполіції Львівщини Валерій Середа повідомив, що затриманих десятеро та всі вони є чи були учнями львівських шкіл. 26 червня сімом підозрюваним у нападі на ромський табір у Львові обрали запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави. 5 липня суд відхилив апеляцію підозрюваного в організації нападу повнолітнього Андрія Тички. Пізніше кількох нападників відпустили під домашній арешт.

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!