Кільце, що об’єднає три карпатські області, коштуватиме близько мільярда гривень

3263 0
Проєктно-кошторисну документацію мають виготовити у 2020 році.
Фото: Вікторія Андрєєва/Твоє місто

Фото: Вікторія Андрєєва/Твоє місто

На Львівщині хочуть прокласти мале кільце в районі Карпат, що об’єднає Львівську, Івано-Франківську і Закарпатську області.

Читайте також: «Це буде бімба!». Як Славське повертає собі статус туристичної мекки

Перший заступник голови ЛОДА Василь Лозинський під час Економічного форуму у Львові заявив, що вартість будівництва доріг у межах проєкту становитиме близько 1 млрд грн, передає Бізнес. Цензор.

Раніше голова Славської ОТГ Володимир Бега розповідав Tvoemisto.tv, що протяжність кільця становитиме близько 100 км. Нові дороги дозволять долати відстань, наприклад, від Славського до Пилипця, що на Закарпатті, за пів години замість трьох годин.

Гроші, каже Василь Лозинський, ЛОДА очікує отримати від уряду в межах Карпатської програми. Загалом на неї передбачено у 2020 році 2 млрд грн, половину з яких, сподіваються львівські чиновники, виділять на проєкт малого Карпатського кільця.

За словами першого заступника голови ЛОДА, ПКД на проєкт має бути готова улітку 2020 року. За місяць у ЛОДА обіцяють представити дорожню карту: визначити замовника будівництва, балансоутримувача дороги тощо. Завершити проєкт планують за три роки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!