«Кінопалац» на вулиці Коперника закрили через суд

14290 0
Управління комунальної власності Львова судиться з дирекцією кінотеатру, аби підняти орендну плату за приміщення.
фото: Ольга Гуцол

фото: Ольга Гуцол

«Кінопалац» на вулиці Коперника зачинився через вимогу сплачувати більшу орендну плату. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів директор кінотеатру Дмитро Можаровський.

За його словами, у 2001 році адміністрація «Кінопалацу» (а саме ТзОВ «Кассандра-плюс») уклала договір із управлінням комунальної власності ЛМР щодо оренди приміщення на вул. Коперника, 9 терміном на 20 років. Але у березні 2017 року управління комунальної власності подало позов до адміністрації кінотеатру, аби через суд збільшити орендну плату. Зараз кінотеатр сплачує за оренду свого приміщення 5 248 грн на місяць.

«Без попередніх повідомлень від міста до нас прийшло запрошення в Господарський суд Львова щодо питання збільшення орендної плати до 220 тис. грн. Ця сума для нас дуже значна, ми не в силі її виплачувати щомісяця. Тим паче, наш договір діє ще до 2021 року. Управлінню суд у позові відмовив, проте вони постійно подають апеляцію. Тому ми не можемо здійснювати там підприємницьку діяльність», – розповів Дмитро Можаровський.

Читайте також: Таблетки для історії. Чи збереже Львів ще одну старовинну аптеку

За словами керівниці управління комунальної власності Львова Інни Свистун, орендатори мають сплачувати належну плату за приміщення, а трохи більше 5 тисяч грн за 718 м² у центрі Львова такою платою не є.

«Згідно з законом, кожні три роки повинна переглядатися орендна плата. По цьому договору вона не переглядалася взагалі. На сьогодні орендна плата цього приміщення становить 7 грн 30 копійок за метр. Ми подали позов, щоб внести зміни в договорі і переглянути орендну плату», – каже в коментарі Tvoemisto.tv Інна Свистун.

Додамо, що в листопаді 2017 Господарський суд Львова відмовив у позові управлінню комунальної власності у питання зміни орендної плати. Проте управління комунальної власності Львова щораз подає апеляції. Через судову тяганину у червні цього року кінотеатр припинив працювати. Як пояснив Дмитро Можаровський, таке рішення адміністрація закладу прийняла на випадок, якщо Апеляційний суд таки стане на сторону управління комунальної власності та підніме вартість оренди: оскільки платити 220 тис. грн кінотеатр не зможе, йому доведеться швидко звільняти приміщення.

Ольга Гуцол,

фото авторки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!