Книга львівського видавництва перемогла в номінації Книги року ВВС

1964 0
«Церебро» Андрія Бондаря перемогла в новоствореній номінації «Есеїстика».
фото: ВВС Україна

фото: ВВС Україна

ВВС News Україна оголосила переможців премії Книга року ВВС-2018. У новій номінації «Есеїстика» перемогла збірка «Церебро» Андрія Бондаря, що вийшла друком у «Видавництві Старого Лева», повідомляє ВВС Україна.

«Цей письменник пише про речі звичайні, щоденні, побутові. Втім, у його словах вони набувають зовсім інших значень. І важко зрозуміти, де та межа – між реальністю і його вигадкою. Оповідач часто потрапляє в ситуації курйозні, трагікомічні. Виручає завжди філософська іронія. І навіть безнадійна пригода в руках Бондаря може стати чудовим літературним сюжетом», – говорить випускова редакторка BBC News Україна та координаторка конкурсу Марта Шокало.

Читайте також: «Скоро нас спишуть». Як помирають книжки в бібліотеках

Книгою року-2018 став роман Юрія Андруховича «Коханці юстиції», а переможцем у номінації Дитяча книга року ВВС-2018 журі обрало книгу Сашка Дерманського «Мері».

Додамо, що до короткого списку конкурсу «Книга року ВВС-2018» потрапило всього три книги «Видавництва Старого Лева». «Ватага веселих волоцюг» Андрія Бачинського та «Mox Nox» Тані Малярчук претендували на перемогу в номінації дитячих видань.

Довідка.

Премію «Книга року BBC» заснували у 2005 році, а у 2012-му додали нову номінацію — «Дитяча книга року ВВС». Проводиться у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Переможець премії у кожній з номінацій отримує грошову винагороду в розмірі 1000 британських фунтів стерлінгів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!