Кого у Львові більше: чоловіків чи жінок? Статистичні дані про населення

14209 0
До Дня міста Львова Головне управління статистики у Львівській області оприлюднило актуальні дані про населення.
фото: communities.lviv.uа

фото: communities.lviv.uа

Цього року Львів святкує 762 річницю. Як інформує прес-служба Головного управління статистики у Львівській області, зараз у місті проживає 757,9 тис. осіб, або 30% населення області. Середній вік мешканців — 40 років. Жінок у місті налічується більше ніж чоловіків – 53%.

В обласному центрі об’єднуються економічний, освітній та культурний потенціали області. Тут зосереджено 48% промислового виробництва, зайнято 50% працівників підприємств та організацій, збудовано 54% нового житла, залучено 55% ноземних інвестицій, навчається 83% студентів області. 

Читайте також: Львів святкує День міста. Оновлена програма

В останні роки Львів динамічно розвивається: створюються нові робочі місця, залучаються інвестиції, активно ведеться житлове будівництво. Тут діють 13 музеїв, 8 театрів, 49 бібліотек, 7 концертних організацій. Є 30 вищих навчальних закладів, в яких навчається 102 тисячі студентів. Понад 4 тисячі наукових співробітників працює у 66 наукових організаціях. 

Читайте також: Портрет львів'янина: освічений, небагатий, пасивний. Результати дослідження


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!