Коли на Львівщині запрацює вітрова електростанція?

3721 0
На Львівщині почали будівництво другої черги вітрової електростанції "Старий Самбір-1".
фото: ua-energy.org

фото: ua-energy.org

Підприємство разом з Європейським банком реконструкції та розвитку досягнуло угоди щодо фінансування вітроелектростанцій. Компанія "Еко-Оптіма" разом з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку та фондом чистих технологій Світового Банку розпочинають будівництво другої черги ВЕС "Старий Самбір-1". Обсяг інвестицій – 11 млн. євро. Введення в дію турбін – 1 квітня 2016 року. Планують встановити дві турбіни Vestas 112. Висота щогли становить 119 м, довжина лопоcті – 56 м, а робочий діапазон 3-25 м/с.

Читайте також: Тепло та недорого. Як львівський храм відмовився від газу

"Еко-Оптіма" раніше ввела в експлуатацію об'єкти сонячної електроенергетики, котельні на відходах деревини та завершила будівництво першої черги вітроелектростанції "Старий Самбір-1" потужністю 13,2 МВт. Компанія планує будівництво ВЕС "Старий Самбір-2" потужністю 19,8 МВТ. Також на період 2016-2017 років "Еко-Оптіма" має намір встановити шість турбін V-112, Vestas, річне виробництво електроенергії якої становить 46 млн. кВТ/год.

Читайте також: Львів’янка, яка мешкає в центрі міста, перейшла на енергію сонця

Окрім того, група компаній "Еко-Оптіма" займається розробкою відновлювальних екологічно чистих джерел енергії, створення генеруючих потужностей з використанням енергії вітру, сонця, води, біомаси для забезпечення енергонезалежності Львівщини за рахунок скорочення імпортованих енергоносіїв.

Джерело: Depo.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!