Колію на Сихів знову будують. Перекриватимуть дорогу

3779 2
У Львові відновили роботи із будівництва трамвайної колії на Сихів. Роботи планують завершити до листопада цього року. Практично відразу після завершення робіт на Сихів буде запущено трамвай, повідомив tvoemisto.tv директор ЛКП «Львівелектротранс» Сергій Васильєв.

«Після завершення робіт із будівництва колії потрібно буде близько трьох днів для того, щоби працівники нашого підприємства обстежили колію, чи відповідна там ширина, чи рівна колія, чи відповідна висота контактного проводу, тощо, а також для випробування колії на малій швидкості буде запущено перший трамвай», - сказав директор ЛКП «Львівелектротранс».

Одразу після закінчення цих робіт планують запустити трамвайний маршрут на Сихів.

За словами Сергія Васильєва, наразі невідомо, як саме пролягатиме цей трамвайний маршрут та де будуть його кінцеві зупинки. Із Сихова трамвай можуть запустити до центру, до залізничного вокзалу, або, скажімо, на Замарстинівську.

Спочатку мають бути проведені громадські слухання, щоби врахувати думку громади, щодо того, який напрям та маршрут для трамваю із Сихова буде найбільш доцільним та зручним для львів'ян. Лише після цього буде затверджено маршрут.

Що стосується рухомого складу, то трамваїв, аби обслуговувати маршрут у ЛКП «Львівелектротранс» вистачить, запевняє директор підприємства. За його словами, у місті цього року запланували придбати 6 нових трамваїв, а також заклали кошти у бюджеті на ремонт іще 6 машин.

З 23 березня у зв’язку з будівництвом трамвайної колії на Сихів буде повністю перекрито рух на вул. Стуса, повідомляє видання Вголос. Про це повідомив головний інженер турецької компанії «Онур», яка проводить будівництво колії, Олександр Добоні на брифінгу.

«З 23 березня ми починаємо виконання робіт на вул. Стуса –від трамвайного кільця на вул. Свенціцького до входу в парк. Там буде повністю перекрито рух транспорту. Перекриття триватиме доти, доки вулицю не буде відремонтовано – десь до кінця осені», – наголосив він.

Водночас на проспекті Червоної Калини через будівництво трамвайної колії на Сихів більше не планують перекривати дорогу, хіба що на декілька годин у день і лише один бік.

Джерело фото: прес-служба ЛМР.

 


Читайте також:
18 Березня, 2015 10:58
Назар Як на мене є не три напрямки а два: на залізничний вокзал і Замарстинівську. Адже якщо запустити на Замарстинівську, то проїзджатиме і біля центру (Підвальна, Ів.Франка).
17 Березня, 2015 22:31
Олекса Хотілось би знати розклад громадських слухань. Так, само, чи відома доля тролейбусних маршрутів після запуску трамвайних?..
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!