Коли у Львові почнуть реконструкцію Фабрики повидла

2796 0
Містобудівні умови та обмеження для початку робіт затвердили вже майже рік тому.
Фото: Божена Закалюжна / Facebook

Фото: Божена Закалюжна / Facebook

У грудні 2018 року Львівська міськрада погодила реконструкцію Фабрики повидла. Тоді ішлося, що роботи мають розпочати навесні. Втім, досі зрушень помітно не було.

Виконувач обов’язків головного архітектора Львова Антон Коломєйцев у коментарі Tvoemisto.tv розповів, на якому етапі зараз перебуває реалізація проєкту.

«Зараз в управлінні архітектури та урбаністики є документи на опорядження паспорту фасаду. Ми їх отримали буквально недавно. Це вже свідчить про те, що стадія «Проєкт» вже практично готова. Далі – робочі креслення, а потім, за кілька місяців, має розпочатись будівництво», – каже Антон Коломєйцев.

Читайте також: Пішохідний міст своя площа Ринок та Фабрика повидла. Як зміниться Підзамче

Але, додає він, старт будівництва залежить від замовника робіт і від того, як довго він обиратиме підрядника.

Нагадаємо, колишню фабрику спиртових напоїв на вулиці Богдана Хмельницького купив австрієць Гаральд Біндер. Він планує створити тут некомерційний культурний проєкт із майстернями, галереями, просторами, внутрішнім двориком, кафе та технологічними приміщеннями.

Землі, на яких планують реконструкцію, призначені для обслуговування культурно-просвітницьких закладів та громадської забудови. Будинок є пам’яткою архітектури місцевого значення, тож приміщення вежі планують реконструювати, а решта прибудов не мають перевищувати 23,6 м.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!