Коли у Львові розпочнеться опалювальний сезон?

2961 0
Опалювальний сезон у Львові розпочнеться в середу, 22 жовтня. Тарифи на тепло у Львові наразі не змінюватимуться: діє тариф, що набув чинності у липні цього року. Проте не всі львів’яни зможуть отримати тепло в свої домівки з початком опалювального сезону.
Фото: Вголос

Фото: Вголос

«З вечора середи, 22 жовтня, ми почнемо вмикати опалення для шкіл, лікарень та житлових будинків. Це тривалий процес, тому він буде тривати близько трьох днів», – заявив сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий, пише ZAXID.NEТ.

Рішення було прийнято у зв’язку з прогнозом значного зниження температури у четвер, 23 жовтня. Якщо ж згодом температура підніметься, у котельнях регулюватимуть режим подачі тепла. «Була можливість для шкіл, лікарень та садочків ввімкнути опалення швидше, але такої потреби не було. Тому починатимемо опалювальний сезон для всіх, і до вихідних подамо тепло», – додав міський голова.

Водночас, за повідомленням уряду, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) 18 жовтня на своєму засіданні встановила нові тарифи на послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, що надаються населенню, 162 підприємствам, які є виконавцями цих послуг та звернулися до НКРЕКП про їх перегляд. Рішення комісії набирає чинності після державної реєстрації Міністерством юстиції та його офіційного оприлюднення. Голова комісії Володимир Демчишимн пояснив, що нові тарифи розраховані на 6 місяців опалювального сезону і передбачають зростання практично вдвічі.

Проте Львова це рішення не стосується, запевнили tvoemisto.tv у прес-службі ЛКП «Львівтеплоенерго». Речниця ЛКП Ганна Пищула пояснила, що у Львові тарифи на тепло переглядали влітку, тож зараз до цього питання повертатися не будуть. «До того ж, Львів користується в оплаті за тепло двоставковим тарифом, натомість у рішенні комісії йдеться про міста, які платять за одно ставковим тарифом».

Разом з тим, не всі будинки у Львові з середи зможуть примати тепло. Як повідомили у «Львівтеплоенерго», підприємство технічно готове до початку опалювального сезону. Але із 1 620 споживачів житлового фонду, які є на обслуговуванні підприємства, опалення можна буде подати лише до 1601 споживача. І вже заповнено мережі 160 будинків.

Частина будинків втім не готові до зими, переважно це будинки, що перебувають на балансі Міноборони. Це будинки на вул. Гашека,15а,17,19,20,20а,22,22а,24, вул. Скорини,6а, вул. Максимовича,7,7а,7б,9,9а. також через ремонтні роботи в середині будинку не заповнений житловий будинок на вул. Стрийська,59. Про подачу тепла поки не звертались мешканці будинків на вул. Кримській,30 (відомчий гуртожиток), вул. Панаса Мирного,43 (ЖБК-61), вул. В.Великого,23,25 (ОВБД-29).

Опалення у Львові наразі отримує Оранжерейно-тепличний комплекс на вул. Черемшини, 44.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!