Коли у Львові відкриють перинатальний центр

4656 0
У перинатальному центрі буде 85% нового обладнання з Західної Європи.

Першу чергу перинатального центру у Львові відкриють у третій декаді березня. Затримка є через обладнання, яке має надійти у кінці лютого, після чого його ще мають змонтувати. Про це журналістам повідомила директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак.

За її словами, з першого дня роботи перинатального центру сюди вже зможуть привозити породіль та приймати в них пологи. 85% усього обладнання буде новим, яке привезуть із країн Західної Європи. У приміщеннях буде гідроізоляція та вентиляція, чого не було раніше, а операційні зроблені за принципом чистої кімнати.

Читайте також: На Львівщині планують запровадити платні пологи. Деталі

Другу частину перинатального центру, у якій є ще одне гінекологічне відділення та реанімація, планують відкрити або в кінці 2018 року, або на початку наступного.

Читайте також: Важкі пологи. Чому львівський перинатальний центр досі не працює

Крім того, Ірина Микичак повідомила, що до кінця лютого Львівська облрада оголосить конкурс на директора перинатального центру як некомерційного підприємства. Саме директор буде керувати лікарнею, а не головний лікар. Планується, що менеджмент перинатального центру буде залучати кошти не тільки з бюджету, але й з різних фондів.

Тарас Базюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!