Коли у Львові відремонтують площу перед цирком

3679 1
11 лютого депутати Львівської міської ради затвердили бюджет розвитку міста Львова на 2016 рік. Передбачили там кошти і площу перед Львівським цирком.
Фото: zaxid.net

Фото: zaxid.net

Мова йде про розробку проектно-кошторисної документації реконструкції площі перед Львівським державним цирком, ан яку пеердбачили 400 тис. грн.

Чому саме з міського бюджету, а не з державного пішли на це кошти (цирк знаходиться у підпорядкуванні Міністерства культури України, а не Львівської міської ради), директор цирку Роман Пришляк пояснив тим, що в 2011 році, коли у Львові відбувався ремонт вулиці Городоцької, через цю площу їздили великогабаритні автомобілі будівельної компанії «Онур». Саме після цього дирекція цирку судилась як з будівельниками, так і ЛКП «Львівавтодор», які виступали замовником робіт щодо відновлення площі.

Будівельна техніка компанії «Онур» на площі перед цирком. Фото: vgolos.com.ua

«В нас були судові позови до міста, після яких ми вирішили примиритися. Місто буде робити скверик біля цирку, де буде стояти пам’ятник Богдан-Ігорю Антоничу, і площу», – зазначив у коментарі Роман Пришляк.

Читайте також: Коли у Львові з’явиться пам’ятник Антоничу

Що саме заплановано робити, та коли очікувати початок будівельних робіт, у Львівській міській раді поки відмовилися спілкуватися на цю тему. Як передали у прес-службі ЛМР, голова Галицької районної адміністрації Ірина Іванчина, на чиїй території і розміщений цирк, просила звертатися по інформацію через місяць.

Читайте також: Дорога на вокзал: що у Львові планують зробити з площею Двірцевою

Щодо вартості робіт, то в бюджеті розвитку поки заклали лише 400 тис. грн. лише на розробку проектно-кошторисної документації. Щодо вартості будівельних робіт, то як зазначив Роман Пришляк, два роки тому вартість реконструкції складала близько 2 млн грн. Зараз же ці роботи можна буде оцінювати у понад 3 млн грн.

Підготував Ігор Саджениця
Головне зображення: 
один з проектів реконструкції площі перед цирком
разом зі сквером поруч.

 


Читайте також:
29 Березня, 2016 18:45
666 ... на цій площі , на мою думку , доцільним було б розташування отих карусельок-машинок і інших забавок для малечі , які погнали від Оперного ... за певну орендну плату в касу цирку ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!