Коли у Львові увімкнуть опалення

8856 1
Минулого тижня у Львові відчутно знизилась температура повітря, і вранці вже подекуди бувають перші заморозки. Опалювальний сезон зазвичай починають із 15 жовтня. Tvoemisto.tv з’ясувало, коли і за яких умов тепло у Львові можуть ввімкнути раніше та чи готове місто до опалювального сезону.
ілюстративне фото: news.tut.by

ілюстративне фото: news.tut.by

Опалювальний сезон у Львові планують розпочати згідно із законодавством – з 15 жовтня, втім за заявками окремим державним установам тепло можуть почати подавати раніше. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила очільниця департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Ірина Маруняк.

Читайте також: В Україні змінюються правила нарахування субсидій. Роз'яснення

«Наразі через звернення опалюють тільки одне відділення Львівської обласної лікарні – там, де є малі діти, та Ботанічний сад ЛНУ імені Івана Франка», – розповіла Ірина Маруняк.

Аби отримати теплопостачання раніше, ніж офіційно розпочнеться сезон опалення, керівники державних закладів, у тому числі дитсадків, шкіл і медзакладів, а також підприємств чи соціальних установ мають написати звернення в департамент житлового господарства та інфраструктури.

За планом опалювальний сезон у Львові мають розпочати 15 жовтня, однак остаточна дата старту залежить від середньої добової температури впродовж трьох днів.

Читайте також: Як перевірити наявність субсидії за адресою

«Якщо середня температура в місті впродовж трьох днів становитиме не вище 8 градусів тепла, тоді за розпорядженням міського голови починають подавати тепло. Якщо 15 жовтня надворі буде тепло – тепло в будинках не вмикатимуть», – каже очільниця департаменту ЖКГ.

Зауважимо, що, згідно з прогнозом погоди ресурсу Sinoptik.ua, незважаючи на ранкові заморозки, середньодобова температура в місті коливатиметься в межах 10-13 градусів тепла.

За словами Ірини Маруняк, наразі Центральні теплові пункти Львова, бойлерні та котельні готові до опалювального сезону, за винятком ЦТП на вулиці Солодовій та Шевченка та трьох ЦТП на Стрийській, де завершують ремонт. У будинках також працюють ЛКП – замінюють труби та склять вікна.

Читайте також: Як львів’янам встановити індивідуальне опалення в квартирі. 8 фактів

Нагадаємо, торік у Львові розпочали опалювальний сезон 10 жовтня, втім 15-го жовтня його припинили через високу середньодобову температуру. 23 жовтня опалювальний сезон знову відновили.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
30 Жовтня, 2018 17:14
Ярослав
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!