Коли українцям почнуть видавати внутрішні пластикові паспорти?

3883 0
Громадяни України зможуть отримувати пластикові ідентифікаційні картки з біометричним носієм інформації, які замінять внутрішні паспорти.

Про це заявила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль на брифінгу в Києві. «Було підтверджено рішення про введення і перехід з 1 січня наступного року до форми картки з ідентифікації особи в Україні. Це буде добровільний перехід, не буде жодного швидкого і примусового переходу», – зазначила Зеркаль.

Читайте також: Українці отримуватимуть шенгенські візи за новими правилами

За її словами, напередодні на засіданні РНБО була також представлена ​​концепція первинної ідентифікації, яка була схвалена, і нині ставиться завдання про її запровадження. Зеркаль додала, що МВС України та Міграційна служба розробили етапи переходу до картки ідентифікації.

Джерело: finance.ua

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!