Коломойський зареєстрував на Львівщині компанію з виробництва зброї

4104 0
На Західній Україні мали б з'явитись дві компанії з виробництва зброї та боєприпасів.
Фото: Схеми

Фото: Схеми

Бізнесмени та колишні власники тепер державного ПриватБанку Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов стали кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ «Таргет-М» і ТОВ «Рокіт-М», зареєстрованих 29 січня 2020 року, ТОВ «Таргет-М» – у Дрогобичі, що на Львівщині. Про це пише івано-франківське видання MEGA. Ця ж інформація вказана в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Читайте також: ПриватБанк продає свою частку Буковеля

Основним видом діяльності фірм вказується виробництво зброї та боєприпасів. ТОВ «Таргет-М» зареєстрували за адресою: Дрогобич, вул. Бориславська, 82. За цією ж адресою зареєстроване ПАТ «НПК-Галичина», що належить Ігорю Коломойському. Натомість ТОВ «Рокіт-М» зареєстроване у Івано-Франківській області. 

Розмір статутного капіталу – 50 тис. грн, а серед кінцевих бенефіціарів – 11 громадян різних країн. Двоє з них, Мордехай Корф та Уріель Цві Лейбер, за інформацією Голосу Америки, разом із Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим є співвідповідачами у справі за позовом державного ПриватБанку в Канцлерському суді штату Делавер (США) за звинуваченням у відмиванні і привласненні 622,8 мільйонів доларів, які належали вкладникам ПриватБанку в Україні.

Серед засновників ТОВ «Таргет-М» вказані «Грей Фокс Інтернешнл ЛЛС» (Флоріда, США, розмір внеску до статутного фонду – 5 тисяч гривень) та ПАТ «НПК-Галичина» (розмір внеску до статутного фонду – 45 тисяч гривень). 

Згідно з реєстром компаній штату Флорида співзасновником Gray Fox International LLC є Чарлз Провіні. Він є також головою правління та президентом Gray Fox Aviation and Logistics, Inc., компанії, що фігурує у кримінальному провадженні про державну зраду екс-заступника міністра економічного розвитку та торгівлі Юрія Бровченка та директора ДП «Безпека» Владислава Глазунова. Американська компанія мала доставити в Україну обладнання для виробництва артилерійських снарядів, отримала аванс у 8,2 млн доларів, але не виконала умов контракту. В СБУ вважають, що компанія і не збиралася його виконувати, а гроші були привласнені Бровченком, Глазуновим та американськими учасниками незаконної схеми. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!