Колишній глава УАПЦ відмовився від звання почесного громадянина Львова

2920 0
Таке рішення він прийняв через дії колишнього глави УПЦ КП.
Фото: Гордон

Фото: Гордон

Колишній глава УАПЦ Митрополит Макарій відмовився від запропонованого Андрієм Садовим звання почесного громадянина Львова. Про це повідомляє Львівська єпархія УАПЦ.

Зокрема, основною причиною відмови Митрополит назвав дії колишнього глави УПЦ КП Митрополита Філарета. Митрополит Макарій не захотів отримувати нагороду разом з екс-очільником УПЦ КП. 

За словами Митрополита Макарія, сьогоднішній Митрополит ПЦУ Філарет не бажає прийняти визнаний Вселенською Патріархією митрополичий устрій Православної Церкви в Україні. Це також стало причиною відсутності Митрополитів під час урочистого вручення томосу у Стамбулі, 6 січня.

Читайте також: У Львові можуть відкрити другу в Україні ставропігію Вселенського Патріархату

«На думку Митрополита Макарія, кожний свідомий українець, зокрема священик і єпископ, був зобов'язаний 15 грудня 2018 року зробити правильний вибір щодо створення Православної Церкви в Україні, за яку десятки єпископів і тисячі священиків та мирян віддали своє життя. Такі речі потрібно робити свідомо і не чекати державної нагороди, бо найбільша вдячність є від наших молільників на небесах, що життя своє поклали задля цієї мети, яка офіційно завершилася 6 січня 2019 року у Константинополі у патріяршій церкві св. Георгія Побідоносця на Фанарі» – йдеться в повідомленні Львівської єпархії УАПЦ.

Читайте також: Глава УГКЦ заявив, що єднання з православною церквою цілком реальне

Нагадаємо, 15 грудня в Києві відбувся Об'єднавчий Собор, на якому обрали предстоятеля майбутньої Української помісної автокефальної православної церкви. Ним став 39-літній митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній. 5 січня, Вселенський патріарх Варфоломій у своїй резиденції у Стамбулі підписав томос. Того ж дня міський голова Львова висунув пропозицію надати статус почесних громадян Львова Митрополиту Філарету та Митрополиту Макарію.  

ТЕГИ: Томос

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!