Командування росії призупинило відправку нових підрозділів в Україну, – Генштаб

1320 0
У Генштабі зазначили, що на ситуацію впливає інформація про дійсну кількість загиблих військових рф.
ФОТО: УКРІНФОРМ

ФОТО: УКРІНФОРМ

Російське військове командування призупиняє відправку нових, вже сформованих, підрозділів на війну в Україну. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Поточна ситуація на театрі бойових дій і недовіра до вищого командування змусила велику кількість добровольців категорично відмовитись від перспективи служби в бойових умовах», – йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Через втрати росіяни планують «мобілізацію» на окупованих територіях, – Генштаб

У Генштабі зазначили, що на ситуацію впливає інформація про дійсну кількість загиблих військових рф, при цьому не враховуються втрати приватних військових компаній та мобілізованих з тимчасово окупованих територій.

Також ситуація з відправкою погіршується через загальне ставлення в росії до власних поранених. У російських шпиталях свідомо спрощуються діагнози та характер бойових травм, не надається час на реабілітацію, щоб швидше повернути військовослужбовців у зону бойових дій.

Нагадаємо, що наприкінці серпня представник української розвідки Вадим Скібіцький заявив, що росія збільшує мобілізаційні резерви й планує мобілізувати близько 90 тисяч військовослужбовців. Також російський диктатор підписав указ, яким штатна чисельність армії країни-агресора збільшується з 1 січня 2023 року на 137 000 осіб. Так, чисельність армії рф згідно з указом має становитиме 1,15 млн осіб.
Антоніна Костик

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!