Київ

Комісію Мінкульту не пустили до Лаври, УПЦ МП відмовляється залишати святиню

816 0
Комісія сьогодні мала перевірити дві будівлі
Фото: ЦІ УПЦ МП

Фото: ЦІ УПЦ МП

Так звані «священнослужителі» УПЦ МП не пустили комісію Міністерства культури, яка проводить ревізію культурних цінностей, на територію Києво-Печерської Лаври. Про це повідомило Радіо Свобода.

З комісією почали сваритися віряни. Представники УПЦ МП таки не залишили святиню.

Комісія сьогодні мала перевірити дві будівлі.

Так званий намісник Лаври Павло Лебідь заявив,що комісія нібито не має права проводити перевірку храму Агапіта Печерського, оскільки нібито «для цього немає відповідних документів».

Співробітники мінкульту кажуть, якщо їм будуть перешкоджати і надалі - звернуться в поліцію.

Нагадаємо, 29 березня представники УПЦ МП мали залишити Лавру. Натомість вони закликали у цей день вірян прийти «на молитву».

Раніше заповідник Києво-Печерська Лавра повідомив, що з 29 березня договір про оренду будівель комплексу буде розірвано на підставі висновків міжвідомчої робочої групи й листа Міністерства культури та інформполітики від 9 березня. УПЦ МП закликали до 29 березня звільнити державні приміщення, які вона орендує на території Нижньої Лаври на вулицях Лаврська, 11 та Лаврська, 15.

Водночас так званий намісник Києво-Печерської Лаври Павло Лебідь заявив, що так звані ченці не збираються залишати Лавру.

При цьому минулого тижня міністр Культури Олександр Ткаченко повідомляв, що частина представників МП таки вивозить майно з Лаври і виїжджає.

Додамо також, що архімандрит Авраамій (Лотиш) перейшов з УПЦ МП до Православної церкви України, став виконуючим обов’язки намісника лаври та закликав братію перейти до ПЦУ та  залишитися у Києво-Печерській лаврі.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!