Кому на Львівщині НСЗУ заплатить за лікування хворих на Covid-19

4027 0
У тарифі Служби здоров'я враховані витрати на ліки та доплати медикам.
фото: alaan.tv

фото: alaan.tv

На Львівщині 12 закладів подали в НСЗУ пропозиції для підписання договору на лікування пацієнтів із коронавірусною інфекцією. Сім із них вже уклали договори і, кажуть в НСЗУ, днями отримають гроші за квітень. Про це ішлося під час учорашнього брифінгу керівництва Служби.

Інші подані медзакладами Львівщини пропозиції в НСЗУ ще розглядають. У Нацслужбі здоров'я розповіли про вимоги до лікарень, які можуть надавати стаціонарну допомогу хворим на коронавірус та про те, як розподілятимуться гроші.

«Такий заклад повинен мати достатньо обладнання і сформовані команди, які здатні цілодобово надавати медичну допомогу при коронавірусній хворобі всіх ступенів важкості. Також у лікарні мають бути усі необхідні ліки для пацієнта. Це покриває тариф відповідного пакету», – кажуть в НСЗУ.

Читайте також: За дві доби на Львівщині на Covid-19 захворіли ще 40 медиків. У чому причина

У медзакладі має бути не менше чотирьох  команд, які залучені до лікування пацієнтів з Covid-19. У складі однієї команди – 12 медичних працівників, з яких троє лікарів і серед них обов’язково анестезіолог. У закладі, який надає стаціонарну допомогу, має бути не менше, ніж 4 апарати ШВЛ і така ж  кількість аспіраторів.

«Щодо оплат, сума за місяць залежить від кількості хворих, а не виплачується фіксованою ставкою. Тариф на оплату послуг включає доплати медикам у розмірі до 300% до заробітної плати за квітень. Кошти виділені на доплати тільки спеціальним бригадам, а не всім співробітникам», – розповіли в НСЗУ.

Читайте також: Ще чотири лікарні на Львівщині почали приймати хворих на коронавірус

У НСЗУ також розповіли, що Центр екстреної медицини та медицини катастроф Львівщини отримав 5 млн 485 тис. грн у якості оплати за договором про роботу бригад екстреної допомоги, що виїжджають до хворих з коронавірусом або до людей з підозрою на Covid-19.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!