Комунальне АТП-1 збудує нове депо у Львові за 3,5 млн євро

3067 0
Кошти виділив Європейський інвестиційний банк.
Фото: ZIK

Фото: ZIK

Комунальне львівське «АТП-1» будуватиме нове депо на вулиці Вернадського за кредит від Європейського інвестиційного банку. Відповідну ухвалу сьогодні, 20 лютого, під час засідання сесії ЛМР підтримали депутати.

Чиатйте також: У Львові затвердили нові зони паркування та підвищили вартість

Земельну ділянку площею майже 1,3 га під будівництво автобусного депо міськрада виділила ще у травні 2019 року. Нову базу розташують поблизу будинку №193 на Стрийській. Зараз всі автобуси «АТП-1» розташовані на базі, що на вулиці Авіаційній.

Загалом депутати затвердили перелік об’єктів, між якими розподілили 40 млн євро кредиту від ЄІБ. Окрім будівництва нового автобусного депо для комунального АТП-1, ідеться про придбання 10 трамваїв, 100 автобусів, реконструкцію тролейбусної контактної мережі та ремонт кабельних ліній на площі Митній – вул. Личаківській.

Читайте також: У Львові підтримали петицію про будівництво нової дороги через Винниківський ліс

Ухвалу про участь Львова у програмі «Міський громадський транспорт України» депутати ЛМР, у межах якої беруть кредит, підтримали у листопаді 2017 року.  Тендер на придбання трамваїв та автобусів оголосили на початку лютого. 

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!