Конституції України – 25 років. Як відзначатимуть у Львові

1425 0
Урочистості пройдуть біля пам'ятника В'ячеславу Чорноволу і Тарасу Шевченку.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Сьогодні Україна відзначає 25 років з дня ухвалення Конституції. Цей документ став дуже важливим у побудові української демократії. 

Цього дня 25 років тому ввели в дію основний Закон України – Конституцію. Із прийняттям цього доленосного документа закріпили правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. 

«Після Акту про проголошення незалежності України, цей документ став другим наріжним каменем у будівництві української демократії. Як і будь-яка демократична конституція, український основний закон ставить повагу до людської гідності та свободи за найвищу цінність», – зазначають у Міністерстві культури та інформаційної політики України. 

Читайте також: Як на Сихові відзначали річницю візиту Івана Павла ІІ. Фоторепортаж

газета "Голос України", 29 червня 1996 року. Фото Донецького юридичного інституту 

У Львові пройде низка заходів в межах святкування річниці ухвалення Конституції. Зокрема, о 10:00 у сквері «На валах», що на вулиці Винниченка, 14-18, пройде урочиста церемонія підняття державного Прапора України

О 10:15 відбудеться покладання квітів до пам’ятника В’ячеславу Чорноволу, а о 10:25 учасники заходу перейдуть до пам’ятника Тарасу Шевченку. 

Урочистості з нагоди річниці почнуться о 10:40 біля пам’ятника Шевченку на проспекті Свободи. 

Додамо, що з 21 червня в обіг ввели пам’ятну срібну монету номіналом 10 гривень  «25 років Конституції України»  діаметром 38,6 мм. Монета вийшла тиражем 2500 одиниць. 

На аваресі монети зображено Герб України і складений пазл, контурами якого є мікротекст із цитатами окремих статей Конституції України. На реверсі – складений пазл та дзеркальні силуетні зображення, що уособлюють народ України. Монети

Софія Шавранська
 
Фото Національний Банк України

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!