Координаційний центр на «Арені Львів» шукає волонтерів у команду. Як долучитися

1442 0
Багатьом здається, що потреба у волонтерах зменшилася. Водночас активні бойові дії тривають, тисячі людей щоденно залишають свої домівки.
фото івана станіславського/твоє місто

фото івана станіславського/твоє місто

Координаційний центр на стадіоні «Арена Львів» шукає волонтерів у свою команду. Сьогодні, за словами депутатки Львівської облради Іванни Герус, сьогодні потреба у роботі з переселенцями не зникла, а охочих допомогти не так багато. Кожен, хто готовий допомогти у роботі з внутрішньо переселеними особами, може заповнити реєстраційну форму

«Виснаження волонтерів є серйозним викликом. Багато хто змушений обирати між роботою за «дякую» і роботою, як дозволить зробити грошей, щоб знімати житло, купувати їжу та одяг. Однак є і інша ситуація. Чимало людей з тих, хто раніше самовіддано працював без вихідних, практично цілодобово, тепер відмовляється від волонтерської діяльності через виснаження. Люди втомлюються, потребують перезагрузки, іншої діяльності і їх можна зрозуміти. Працювати з людьми – особливо непростий вид волонтерства» пояснює вона у колонці >Tvoemisto.tv.

Читайте також: Що потрібно сьогодні для нашої перемоги. Перелік волонтерських ініціатив

Зараз, продовжує вона, існує реальний брак волонтерів. Багатьом здається, що потреба у них зменшилася – отже, не варто і починати. Водночас активні бойові дії тривають, тисячі людей щоденно залишають свої домівки, значна частина з них приїздить до Львова. А чим менше волонтерів, тим важче приходиться тим, хто цим займається.

«Ми видихаємося, беремо на себе більше, ніж можемо зробити. Але якщо волонтерів, насправді ініціативних людей, які не чекатимуть, що їм зверху спускатимуть рішення і вказівки, а самі будуть братися до справи, буде більше – нам всім буде легше», – додає вона.

Іванна Герус пояснює, що волонтери не мають відпрацьовувати від і до чи то змінами по 12 годин, чи то тижнями без вихідних. Допомогою може стати і те, коли до Центру приєднаються на декілька годин на тиждень або на нічну зміну. Так, для того, аби долучитися, слід заповнити форму реєстрації

Нагадаємо, що у Львові працює чимало волонтерів, волонтерських організацій та благодійних фондів, які через повномасштабне вторгнення росії на територію України, бойові дії, поранення військових та цивільних почали збирати найнеобхідніше. Тvoemisto.tv пропонує перелік ініціатив, до яких кожен може долучитися.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!