Костел у Годовиці скоро стане доступним у форматі віртуальної реальності

2555 0
Фахівці уже відсканували будівлю костелу та скульптури із фондів, які Пінзель зробив для нього.

Костел всіх Святих в селі Годовиця відсканували, незабаром він стане доступним у форматі віртуальної реальності. Про це йдеться на сторінці «Pinsel_AR» у Фейсбук.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: до величних костелів геніального майстра

«Ми відсканували будівлю костелу Всіх Святих в селі Годовиця та скульптури з фондів Львівська національна галерея мистецтв імені Б.Г. Возницького, які Йоган Георгій Пінзель створив для цього собору. Зараз відбуваються останні тестування і вже незабаром будівля костелу разом з інтегрованими скульптурами буде доступна в форматі віртуальної реальності», – йдеться у повідомленні.

Додамо, «Pinsel_AR» - це спільний проект Мистецької ради «Діалог» та Львівської галереї мистецтв ім. Бориса Возницького. Мета проекту переосмислити спадщину Пінзеля за допомогою інструментів доповненої реальності. Тvoemisto.tv раніше писало про мобільний додаток Pinsel.AR, у ньому можна роздивитися 3D-моделі скульптур Йогана Георгія Пінзеля.

Читайте також: Як у Львові реставрують палац Лозинського – домівку Львівської галереї мистецтв. Фото, відео

Костел Усіх Святих у Годовиці  звели у 1758 році на кошти львівського архидиякона РКЦ Стефана Мікульського архітектором Бернардом Меретином. Вівтар храму прикрашало знамените «Жертвоприношення Авраама» роботи Йогана Георга Пінзеля. У радянські часи костел використовували як господарську споруду і замкнули остаточно 1961 року. У 1974-му в храмі сталася пожежа, і невдовзі завалився дах із розписами 18 століття. Зараз пам'ятка руйнується, храм без даху. Костел Усіх Святих, що знаходиться у с. Годовиця Пустомитівського району Львівської області, планують відреставрувати



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!