Доньці Козловського погодили будівництво торгово-готельного комплексу на початку Дорошенка

13230 1
Його проєкт мають визначити на міжнародному архітектурному конкурсі.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Виконком міської ради Львова погодив Софії Максимець та Лесі Данчевській містобудівні умови та обмеження для зведення на вулиці Дорошенка, 2 торгово-готельного комплексу висотою до 22 м, сьогодні, 9 жовтня.

Читайте також: Вхід через сусідів. Який готель хочуть будувати на початку вулиці Дорошенка

Як повідомив під час засідання депутат ЛМР та бізнесмен Григорій Козловський, чий «Гранд готель» розташований упритул до майбутнього комплексу, одна із забудовниць Софія Максимець є його донькою.

Попередньо забудовник має отримати від управління архітектури та урбаністики і Спілки архітекторів рекомендації щодо умов оголосити міжнародний конкурс. За словами Григорія Козловського, призовий фонд конкурсу сягатиме 50 тис. доларів.

«Я в дискусії по цьому проєкту з міським головою вже сім років. І коли я прийшов до Андрія Івановича і запитав, чи має право цей "шанхай" право на життя у Львові, він сказав, що однозначно, там потрібно щось змінювати. Я сім років із власником того "шанхая" вів переговори», – сказав під час виконкому Григорій Козловський.

Перші два поверхи openspaсe будуть призначені для торгівлі, ще два поверхи – конференц-зал, а на останньому розташують готельні номери. Висота будівлі сягатиме 22 м.

«В Гранд Готелі немає проблем із готельними номерами, але є проблема з конференц-залом. Бізнес потребує як мінімум конференц-зал на 1000 кв. м», – додав Григорій Козловський.

Раніше директор ТзОВ «Студія 5Ф» Андрій Ігнатюк, який розробляв попередній проєкт готелю, говорив, що вхід у нього буде через «Гранд готель». Також обидва готелі матимуть спільні комунікації. Тож, вочевидь, новий готель стане його продовженням.

Крім цього, досі не відомо, де зможуть паркуватися відвідувачі готелю чи торгових площ, адже «Гранд Готель» має кілька місць погодженої зі скандалом вуличної парковки зі сторони проспекту Свободи, а зі сторони Дорошенка ділянка впритул прилягає до трамвайної колії. 

Читайте також: Спочатку межі парку, тоді готель. Чи буде у Львові Hilton і до чого тут ЮНЕСКО

Ділянку під комплекс депутати Львівської міської ради передали безкоштовно у власність ОСББ «Свободи 11» ще у квітні, вилучивши її з власності ТзОВ «Солодка вишиванка». Тоді кінцевим бенефіціарним власником ОСББ, згідно з аналітичною системою YouControl, був львівський депутат та бізнесмен Григорій Козловський, зараз – співвласники будинку, а керівником — бізнес-партнер Григорія Козловського по ПП «Телець» Олег Дублянський.

У вересні Софія Максимець разом з власницею ТзОВ «Солодка вишиванка» Лесею Данчевською намагалися отримати містобудівні умови та обмеження на проєктування на вул. Дорошенка, 2 готелю. Як пишуть «Наші гроші. Львів», Софія Максимець та Леся Данчевська стали власницями ділянки, надавши ОСББ позику під її заставу. Тоді виконком переніс це питання, бо до рішення була низка зауважень, після чого щодо будівництва провели дві зустрічі з громадськістю. 

Зокрема в управлінні архітектури та управлінні охорони історичного середовища зауважували, що видавати містобудівні умови та обмеження не можна, адже на Галицький район не має погодженого зонінгу, а на цю ділянку немає детального плану території. Втім під час зустрічі учора, 8 жовтня, в. о. управління архітектури та урбаністики Олена Погорілець сказала, що розробити новий проєкт рішення про конкурс та умови будівництва можна й без цих зауважень, натомість керівниця юридичного департаменту Гелена Пайонкевич додала, що містобудівні умови можна видати й на основі генерального плану.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
9 Жовтня, 2019 14:49
Бодя ніякого конкурсу не буде якщо мають містобудівні обмеження
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!