Козицький повідомив, звідки учора була загроза ракетного удару по Львівщині

5435 0
Коротко про те, що важливо знати мешканцям Львівщини за минулу добу.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Повітряна тривога. Двічі сирени повідомляли про повітряну тривогу – 4 лютого о 09:06 та о 16:50. В обох випадках була загроза удару крилатими ракетами з території білорусі. Небезпека не справдилася. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Обмін військовополонених. Серед 116 Героїв, яких вчора Україна повернула з російського полону, є також захисник з Львівщини. Воїн Петро, який захищав Україну у лавах Національної гвардії, не виходив на зв‘язок із 12 травня 2022 року. Вітаємо Героя зі Золочівщини вдома. 

Переселенці. Евакуаційними потягами на Львівщину прибули ще 97 вимушених переселенців. До Перемишля з нашої області чотирма потягами вирушили 1335 осіб.

Мобільна амбулаторія. Українська делегація з Яворівщини отримала у Перемишлі першу мобільну амбулаторію. Її передали на баланс медичного управління Державної прикордонної служби. Загалом в межах проєкту прикордонникам, які захищають країну на «нулі», доправлять ще три таких амбулаторії.  Крім того, спілка добровільних пожежних дружин Республіки Польща передала 11 електрогенераторів та 90 спальних мішків для потреб Мостиської громади.

Житло для переселенців. Вимушеним переселенцям, які проживають у корпусах санаторію «Світанок», що на Стрийщині, покращать умови проживання. Про це домовилися під час робочої зустрічі за участю представників Моршинської міської ради, ДП «Санаторій «Моршинкурорт», координатора проєктів Міжнародної організації «Corus international», неурядової організації «Норвезька рада у справах біженців «NRC», БО «БФ МФОЗНС» та NEEKA.

Очищення доріг. Вночі для очищення доріг державного та місцевого значення на Львівщині задіяли 122 одиниці спецтехніки. Станом на зараз організації, відповідальні за експлуатаційне утримання доріг області, продовжують очистку доріг для забезпечення безпечних умов дорожнього руху. Якщо ви маєте інформацію про нерозчищені дороги державного та місцевого значення у нашій області, телефонуйте на Гарячу лінію Львівської ОВА: 112.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!