Козицький створив робочу групу, яка шукатиме майно рф та її резидентів на Львівщині

9968 0
Міжвідомча група виявлятиме об’єкти права власності країни-агресора, які підлягають конфіскації.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

Керівник Львівської ОВА Максим Козицький створив міжвідомчу робочу групу, яка шукатиме на території Львівщини об’єкти, право власності на які належить російській федерації та її резидентам. Про це йдеться у відповідному розпорядженні від 5 квітня 2022 року.

«Створити міжвідомчу робочу групу щодо здійснення на території Львівської області заходів спрямованих на виявлення об'єктів права власності країни агресора – Російської Федерації та її резидентів, зокрема, недопущення здійснення фінансово-господарських операцій з юридичними особами – резидентами Російської Федерації», – вказано у документі.

Читайте також: Рада розширила закон про конфіскацію майна в умовах війни. У кого вилучатимуть

Головою робочої групи призначили першого заступника Козицького Андрія Годика. До її складу включили представників Бюро економічної безпеки, Львівської регіональної митниці, Львівської залізниці, Нацполіції у Львівській області, Львівського обласного центру комплектування та соцпідтримки, Західного міжрегіонального територіального управління АРМА з місцерозташуванням у Львові.  

Нагадаємо, що Верховна Рада схвалила закон про примусове вилучення на території України майна, що належить громадянам росії, а також особам, які підтримують війну рф проти нашої держави, незалежно від їх громадянства. Йдеться про конфіскацію об’єктів права власності росіян – фізичних та юридичних осіб.

Додамо, що родина Козицьких має спільний бізнес (ТОВ «ПЕК», «ГБЛ» та «Горизонти») через нідерландську холдингову компанію з чеським мільярдером Карелом Комареком. Один з найбагатших громадян Чехії та засновник KKGG роками був стратегічним партнером російського «Газпрому». Як повідомляли іноземні ЗМІ, через повномасштабне вторгнення росії в Україну Комарек планує розірвати зв'язки з багаторічним газовим партнером. 

Раніше Tvoemisto.tv підготувало матеріал про власників найбільших львівських готелів, що розташовані у центральній частині Львова та у які інвестували чимало кошти. Як з'ясувалося, серед 20 закладів принаймні три пов'язані з російським капіталом. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!