За версією ВВС у 2015 році кращими в Україні стали книги львівського видавництва

2704 1
«BBC Україна» оголосила переможців «Книги року BBC – 2015» та «Дитячої Книги року BBC – 2015», що представлені у партнерстві з Культурною програмою Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР).
фото: dyskurs.com.ua,  grani-t.com.ua

фото: dyskurs.com.ua, grani-t.com.ua

Перемогу у номінації «Книга року BBC – 2015» здобула книга Василя Махна «Дім у Бейтінг Голлов». У номінації «Дитячої Книги року BBC – 2015» найкращою визнали «140 децибелів тиші» Андрія Бачинського. Обидві книги видало львівське видавництво «Видавництво Старого Лева».

Автори-переможці кожної з двох номінацій отримають премію по 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті. А «Видавництво Старого Лева» отримало право використовувати логотип конкурсу «Книга року ВВС» на всіх наступних виданнях цих книжок.

Премії «Читач року-2015» отримали Євген Іванченко за рецензію на книгу Андрія Любки «Карбід» та Олена Нестеренко за рецензію на книгу Андрія Бачинського «140 децибелів тиші», повідомляє ВВС. До журі премії цього року увійшли: літературознавиця Віра Агеєва, членкиня Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк, письменниця Світлана Пиркало, випусковий редактор ВВС Україна Марта Шокало та літературний критик Юрій Володарський.

Довідка. Василь Махно — український поет, есеїст, перекладач, літературознавець. Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників. Член міжнародного ПЕН-клубу. «Дім у Бейтінг Голлов» є дебютною збіркою короткої прози автора.

Андрій Бачинський — письменник родом з Калуша, живе та працює у Львові. Його книга «140 децибелів тиші» описує життя глухонімі дітей-сиріт.

Нагадаємо, редакція ВВС Україна грудня оприлюднила короткі списки премій «Книга року ВВС-2015» та «Дитяча Книга року ВВС-2015». 

 

За матеріалами: zaxid.net, litakcent.com.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
11 Грудня, 2019 12:06
vlad Подать объявление бесплатно без регистрации [***]://синица.рус/newadv/
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!