Грибовицьке сміттєзвалище закрите. Чи вивозять сміття зі Львова?

7181 2
Станом на сьогодні, 31 травня, Грибовицьке сміттєзвалище залишається закритим. Туди не допускають спеціалізовану техніку, яка займається вивозом сміття зі Львова. Tvoemisto.tv дізналося, куди діваються побутові відходи мешканців міста та які саме райони прибирають
фото: lviv.comments.ua

фото: lviv.comments.ua

Як розповів в коментарі для Tvoemisto.tv Юрій Демцьо, керівник відділу корпоративних клієнтів компанії «АВЕ Львів», зараз з міста вивозять сміття частково. Основний акцент роблять на центральні та наближені до них райони. Зі спальних районів сміття вивозять вибірково, там, де утворюється найбільше накопичення, зокрема біля майданчиків.

«Так, уже зараз утворюється катастрофа і ми уже замислюємося над тим, як забезпечити комфортний вивіз сміття, після того як відкриють Грибовицьке сміттєзвалище.  Нині ми співпрацюємо із губернатором області й він організував нам вивіз сміття у область, зокрема,  до Мостиського сміттєзвалища та у Самбір. Але вже і на цих об’єктах починають відмовляти приймати сміття через його великі об’єми», - розповідає Юрій Демцьо.

За словами керівника, Грибовицьке сміттєзвалище має велику територію, й в принципі, працівники компанії могли б і далі вивантажувати відходи у місце, де не проводять пошукові роботи. Але поки що воно перекрите мешканцями міста, які  не  дозволяють в’їзд жодної спецтехніки.

Читайте також: Львів розглядає два варіанти для вирішення питання зі сміттєзвалищем. Відео

Нагадаємо, раніше компанія «АВЕ Львів» повідомила про проблеми із вивозом сміття зі Львова.

«Шановні львів'яни! Просимо вибачення за тимчасові незручності які виникли у зв'язку з неможливістю проведення повноцінного забору відходів у м. Львові. Дана ситуація виникла як наслідок пожежі на сміттєзвалищі поблизу с. Великі Грибовичі. Як тільки функціонування сміттєзвалища буде відновлено, нами буде оперативно забезпечено якісний та належний забір відходів у м.Львові. З повагою, Адміністрація ТОВ "АВЕ Львів!», - написали у компанії.

Нагадаємо, у суботу, 28 травня, на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалась пожежа. Станом на 7:40 год, понеділка, 30 травня, з’явилася інформація, що пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі ліквідовано. Як повідомив начальник сектору зв’язків зі ЗМІ Головного управління ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев, загоряння на території сміттєзвалища в с. Великі Грибовичі Жовківського району ліквідовано.

Згодом з’явилась інформація, що через зсув, троє рятувальників опинились під звалами сміття. Нині проводять рятувальні роботи.

Розмовляла Мар’яна Федина


Читайте також:
30 Жовтня, 2016 18:43
dima Закон не зобов’язує територіальні громади об'єднуватися виключно по Перспективному плану:
[***]://decentralization.gov.ua/news/item/id/2913
21 Вересня, 2016 14:23
axabnrg Не знаєте, що робити із сміттєзвалищами? Комплексний підхід до вирішення проблеми сміття:
[***]s://[***].youtube.com/watch?v=sqo8KtbygIA&feature=youtu.be
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!