Куди піти на тижні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

1467 0
Цього тижні львів'ян запрошують благодійну виставку картин, зустріч з французькими піністами та драм-енд-бейс-вечірку.

Понеділок, 11 листопада

Масштаби Всесвіту

Коли: 18:30-20:00;

Де: Центр Шептицького, вул. Стрийська, 29а;

Скільки: безкоштовно.

Наскільки масштабний Всесвіт? Без спеціальної підготовки ми погано сприймаємо речі, що виходять за межі повсякденного досвіду. Всесвіт — це щось дуже велике. Елементарні частинки — це щось дуже мале. Але які вони насправді? Сьогодні спробують розібратися разом з фізиком-теоретиком та викладачем УКУ Олегом Фаренюком.

Вистава «Крутень. Уривки з книги Йова»

Коли: 19:00-21:00;

Де: Перший театр, вул. Гнатюка, 11;

Скільки: 70-100 грн;

Вистава побудована як своєрідний діалог між Крутенем ‒ головним персонажем твору Клайва Стейплза Льюїса «Листи Крутеня», і учасниками та свідками російсько-української війни на Донбасі, через їхні тексти – поезію Сергія Жадана та Ігоря Козловського, роздуми війського капелана о. Андрія Зелінського та воїна-добровольця, львівського художника Андрія Гуменюка.

Вівторок, 12 листопада

Благодійна виставка картин студентів ІТ Step Academy

Коли: 10:00-19:00; у вихідні – 14:00-19:00;

Де: Простір сучасного мистецтва, вул. Шевченка, 17;

Скільки: безкоштовно.

Разом з відкриттям виставки стартує і віртуальний благодійний аукціон картин. Гроші скерують на лікування онкохворих дітей, якими опікується благодійний фонд «Із янголом на плечі». Організація збирає гроші на лікування дітей з онкогематологічними захворюваннями; оплачує операції з трансплантації кісткового мозку від неродинного донора, які не проводять в Україні.

Танго останньої надії

Коли: 19:00-21:00;

Де: Львівська національна філармонія, вул. Чайковського, 7;

Скільки: 50-250 грн;

Проект «Танго останньої надії» вже встиг здобути популярність завдяки складу музикантів, а також не менш цікавій та глибокій програмі. Вона є черговим підтвердженням, що мистецтво ніколи не стоїть осторонь важливих, іноді сумних подій. Композиції Дж. Вільямса можна почути в оскароносному фільмі Стівена Спілберга «Список Шиндлера». Твори Астора П’яццолли вже десятки років надихають палкими ритмами і терпкими звучаннями.

Середа, 13 листопада

Зустріч з французькими піаністами Максімом Зеккіні та Кім Барб'є

Коли: 17:00-18:00;

Де: вул. Огієнка, 18а;

Скільки: безкоштовно.

Французькі піаністи Кім Барб’є та Максим Зеккіні завітають у Альянс Франсез, щоб зустрітися з львівською публікою.

Як спроектувати обжитий простір? На прикладах Відня та Берліна

Коли: 18:30-20:30;

Де: вул. Академіка Богомольця, 6;

Скільки: безкоштовно.

Що перетворює спроектований типовий макет у обжитий реалізований громадський простір? Як людський досвід визначає архітектурний простір і процес його виробництва? На основі прикладів двох локацій у Відні і Берліні лектори проілюструють процеси співтворення, партисипації і вироблення громадського простору.

Четвер, 14 листопада

Пори року. Вівальді та інша краса

Коли: 19:00-21:00;

Де: Львівський органний зал, вул. Ст. Бандери, 8;

Скільки: 80-200 грн.

Львів’янам пропонують концептуально нове трактування знаменитих «Пір року» Вівальді від професійної органістки, яка вже протягом 20 років підкорює львів’ян грою на найкращому і найбільшому інструменті Східної Європи.

Fylling & Баришевський

Коли: 19:00-21:00;

Де: Львівська національна філармонія, вул. Чайковського, 7;

Скільки: 120-160 грн.

Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» презентує новий проєкт, який об’єднає двох відомих музикантів: норвезького диригента Юна Филінга та українського піаніста Антонія Баришевського.

П’ятниця, 15 листопада

Skeptical - Звуки Лондона!

Коли: з 23:00;

Де: FESTrepublic, вул. Старознесенська, 24;

Скільки: 180 грн.

Один з топ-артистів світової драм-енд-бейс-сцени, музика якого виділяється своїм похмурим глибоким саундом Skeptical, виступатиме у Львові.

Живопис Теодозія Салія за мотивами творчості Івана Франка

Коли: 16:00-17:00;

Де: Дім Франка, вул. Івана Франка, 150;

У Домі Франка відкривається виставка живописних полотен Теодозія Салія, створених впродовж 2017–2019 років, в яких автор творчо переосмислює образи з відомих поем Івана Франка, зокрема «Іван Вишенський», «Мойсей», «Похорон», поезію зі збірки «Зівʼяле листя» та інші.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!