Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4297 0
Акція «Львів у блакитному», активний відпочинок у Парку культури та виставка етноляльок. Це далеко не усі цікаві події, які можуть урізноманітнити ваші вихідні, 2-3 квітня. Tvoemisto.tv пропонує підбірку активностей, де можна обрати щось собі до смаку.
фото: selfiepartymovie.com, monastery-krehiv-zhovkva.virtual.ua, KOKHANO.LIVEJOURNAL.COM, FACEBOOK.COM/EVGENY.KRAWS, kurbas.lviv.ua, vgolos.com.ua

фото: selfiepartymovie.com, monastery-krehiv-zhovkva.virtual.ua, KOKHANO.LIVEJOURNAL.COM, FACEBOOK.COM/EVGENY.KRAWS, kurbas.lviv.ua, vgolos.com.ua

Кіно

Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду кримінальну драму, що здобула дві нагороди Венеціанського кінофестивалю. Кримінальна драма «Великий сплеск» про невдалий відпочинок рок-співачки – спільна робота кінематографістів із Італії та Франції. Режисер картини італієць Лука Гуаданьїно не вперше здобуває нагороди престижного кінофоруму. Головні ролі виконала багатонаціональна команда – актори із США, Великобританії та Бельгії. Фільм можна переглянути у кінотеатрі «Планета кіно».

Також 31 березня на екрани українських кінотеатрів вийшов фільм «#Selfieparty». Значна частина зйомок відбувалась у різних локаціях у Львові. Стрічка у прокаті до 13 квітня. Переглянути фільм можна у мережі «Планета кіно».

Театр

У Львівському академічному театрі ім. Леся Курбаса у суботу 2 квітня о 19:00 покажуть прем’єру вистави «Ножі в курях, або Спадок мірошника». Вистава за п’єсою сучасного шотландського драматурга Девіда Гарровера «Ножі в курях». Квитки: 80 - 200 грн.

У неділю ж, 3 квітня, о 19:00 Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса приготував виставу «Благодарний Еродій». Квитки на «чудний глум за текстами Григорія Сковороди» коштують 90-100 грн.

Львів у блакитному

2 квітня – Всесвітній день розповсюдження інформації про проблеми аутизму. Із цього приводу Львів вже третій рік поспіль проводить тематичні заходи. Пропонуємо програму заходів, присвячених цьому дню, які пройдуть у нашому місті у суботу та неділю:

2 квітня, субота:

О 11:30 годині – організована хода від НРЦ «Довіра» (вул. Короленка, 1) зупиняється біля входу до львівської Ратуші.

О 12:00 годині – флешмоб «Блакитна парасолька»: учасники вишикуються у формі парасольки. Організатори акції запрошують усіх приєднатись та підтримати дітей і дорослих, які живуть з такою особливістю, як аутизм: «Все просто, вдягніть будь-яку деталь одягу синього або блакитного кольору, а ще краще, візьміть блакитну парасольку – цього року вона є символом благодійної акції».

О 12:10 годині – міні-сценка «Людина дощу».

О 12:20 годині – виступ дитячої студії балету «Життя» - «Смайлики».

О 13:30 годині – відкрита лекція лікаря, психотерапевта Центру денного перебування «Справи Кольпінга в Україні» для осіб з аутизмом Лілії Дробіт «Про аутизм: міфи і реальність». Захід відбудеться в ЛНУ ім. І.Франка, що на вулиці Університетській 1, в аудиторії № 220 головного корпусу. Вхід вільний.

3 квітня, неділя

О 14:00 годині – матч між клубами американського футболу «Львівські Леви» (м. Львів) та «Джокери» (м. Київ) на стадіоні «Прогрес», вул. Януша, 1. Матч присвячено підтримці Всесвітнього дня інформування про аутизм.

Виставки та лекції

2 квітня 2016 року Львові триватиме III Міжнародна виставка «Вища освіта — 2016». Це унікальна спеціалізована виставка українських та закордонних вищих навчальних закладів на теренах Західної України. Цього року у виставці візьме участь близько півсотні вітчизняних та закордонних ВНЗ, серед яких 35 навчальних закладів Польщі. Графік роботи: 10:00-17:00 година. Місце проведення: Львівський палац мистецтв, вул. Коперника, 17.

У суботу, 2 квітня, відбудеться відкрита лекція Андрія Дахнія на тему: «Війна, влада, бізнес у суспільстві та сучасні виклики перед українцями». У межах лекції Андрій Дахній – доцент кафедри історії філософії ЛНУ ім. І. Франка, викладач курсу Медіафілософія в УКУ – проведе частковий аналіз взаємодії індивіда та суспільства в контексті політики, бізнесу. Лекція розпочнеться о 10:00 год. Подія відбудеться у Науковій бібліотеці ЛНУ ім. І. Франка за адресою: вул. Драгоманова, 5.

У Львівському палаці мистецтв відкрився VIII етнофестиваль «Ляльковий світ». Народні майстри, професійні митці з різних куточків України демонструють львів’янам і гостям міста свої творіння – давню українську мотанку, текстильні, солом’яні мотанки, сучасні ляльки в авторських інтерпретаціях. Виставка діятиме у Львівському палаці мистецтв упродовж 2 тижнів (до 9 квітня). Ознайомитися з експозицією на вихідних можна із 10 до 18:30.

Також на вихідних у Львові можна відвідати виставку картин Івана Марчука, художника, який за оцінкою британського часопису «The Daily Telegraph» увійшов до списку ста геніїв сучасності. Вистака діятиме до 10 квітня у Національному музеї імені Андрея Шептицького. Ціна квитка: 20 грн (дорослий) та 10 грн (пільговий). Виставка відкрита до 10 квітня 2016 року.

Також у Львові вже стартував Фестиваль писанок, у рамках якого збиратимуть кошти для ремонту маніпуляційної кімнати у львівському ОХМАТДИті

Активний відпочинок

У неділю, 3 квітня,  із 14:00 до 16:00 години на площі біля центрального входу у Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького відбудуться показові виступи з айкідо (Міжнародна федерація Айкідо представлятиме різноманітні традиційні японські бойові мистецтва, такі як Айкідо Йосінкан, Дзю-Дзюцу, Дайто Рю, Айкі Дзю-Дзюцу, та Каторі Сінто Рю). Також у парку діє перша у Львові гірка зі штучним покриттям. Всі охочі незалежно від віку та погодних умов можуть відчути азарт швидкісного спуску з гірки на тюбах. Довжина гірки більше 70 метрів. Атракція працює з 11:00 до 20:00 години. Вартість спуску – 5 гривень.

Якщо ви не маєте змоги поїхати на вихідних за місто, то є чудова нагода прогулятися Ботанічним садом Національного лісотехнічного університету України, у якому вже «просинаються» перші рослини. Tvoemisto.tv довідалось, що вже зараз можна побачити у відкритому саду на вулиці Генерала Чупринки, 103.

Охочих долучитися до справді активного відпочинку запрошують до прибирання Левандівки. У рамках акції пройдуть цікаві майстер-класи від активістів еко-проекту «Чиста перемога».

За 35 кілометрів від Львова у селі Крехів, Жовківського району, розташовується монастир, який у часи набігів татар був прихистком мешканцям навколишніх сіл, а за Радянського Союзу – школою для дітей із ментальними хворобами. Нині ж його відреставрували і відкрили для паломників зі всієї України і не тільки. Tvoemisto.tv пропонує на вихідних відвідати святиню із цікавою історією.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!