Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2925 0
На вихідних Львів потішить подіями поціновувачів лялькового театру, фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків» і не тільки. Пропонуємо огляд цікавих культурних івентів на вихідні.
фото: TINIPROJECT.COM.UA, vgolos.com.ua, photo-lviv.in.ua/, www.facebook.com

фото: TINIPROJECT.COM.UA, vgolos.com.ua, photo-lviv.in.ua/, www.facebook.com

Кіно

Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду новинку від Стівена Спілберга – «Великий дружній велетень». Фентезійний сімейний фільм – екранізація всесвітньо відомого твору Роальда Даля. Книга вже ставала за основу однойменного фільму 1986 року. Цього разу за режисуру дитячого фільму вирішив узятися чотириразовий володар премії «Оскар» Стівен Спілберг. Фільм можна переглянути у кінотеатрі «Планета кіно», що в King Cross Leopolis у смт. Сокільники на вул. Стрийській, 30.

У суботу 02 липня о 8:00 годині у Першому Українському театрі для дітей та юнацтва (вул. Гнатюка, 11) відбудеться Кінопроект «16 кадрів на Малій сцені» – серія показів німого кіно у супроводі живої музики на Малій сцені театру. Усі покази відбуваються у супроводі живої музики у виконанні Галини Лущенко. Львів’янам покажуть психологічну драму «Остання людина» (Німеччина, 1924) з неперевершеним Емілем Яннінгсом у головній ролі. Режисер – Фрідріх-Вільгельм Мурнау.

Музика

У неділю, 3 липня, в арт-кав'ярні «Квартира 35»,що на вулиці Вірменська 35, відбудеться благодійний концерт за участі італійських композиторів Альфонсо Олівера та Андреа Пінто.

Ціль благодійного заходу – придбання акустичної гітари для проведення музичних занять з молоддю з особливими потребами навчально-реабілітаційного центру «Джерело». Початок – о 17:00. Вхід – 30 грн.

У суботу 2 липня о 17:00 годині у будинку органної та камерної музики (вул. Бандери, 8) відбудеться Вечір органної музики. Львів здавна мав славу одного з центрів органної музики. Вперше про орган у Львові згадується у 1409 році, коли цей інструмент встановлювали у Кафедральному соборі. На початку XX ст. у Львові було близько 50 органів роботи відомих німецьких, чеських та місцевих майстрів. У суботу львів’янам пропонують зануритися в атмосферу органної музики. Виконує: Олена Мацелюх (орган). Квитки: 40 грн. У програмі – твори Й.С.Баха, Ж.Лангле, Б.Котюка, К.Сен-Санса, Ф.Ліста

Виставки

З 26 червня по 17 липня Львівському Палаці Мистецтв  проходитеме масштабний музейний проект, присвячений  культовому фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків». Як інформують організатори на офіційному сайті, на львів'ян чекає повне занурення у світ «Тіней…», де переплелися сучасність та минувшина, особисті історії авторів кінострічки та колективний голос гуцульської культури: «Також ми підготували насичену культурну програму: авторські лекції, майстер-класи, перформанси, кураторські екскурсії, круглі столи та ніч у музеї. Не варто буде пропускати і зустрічі з учасниками кінозйомок – акторкою Ларисою Кадочниковою, поетом Іваном Драчем, композитором Мирославом Скориком».

В експозиції вперше представлені розкадрування, зроблені Сергієм Параджановим, які зберігалися півстоліття в особистому архіві Володимира Луговського – другого режисера «Тіней…». На виставці можна буде побачити невідомі роботи художника фільму, фотографії та свідоцтва юнака, який був волонтером на зйомках картини. Зокрема, можна буде поглянути на роботи Лідії Байкової, яка створила світ унікальних костюмів «Тіней забутих предків». Локація:  Львівський палац мистецтв, за адресою Коперника, 17. Відкриття відбудеться о 16:00. Виставка триватиме до 17 липня включно. Графік роботи виставки:  вт.-нд. 11:00 – 20:00. Вартість квитків: 20 грн (загальний).

26 червня у «Львівському Палаці мистецтв» відкрилася масштабна всеукраїнська проекту «Килим. Сучасні українські митці». Експозиція триватиме до 24 липня. У проекті беруть участь 20 авторів, кожний з яких покаже своє бачення традиційного мистецтва у сучасному світі.

Ідея проекту «Килим. Сучасні українські митці» – об’єднати традиційне мистецтво і сучасне, актуалізувати етнічну культуру і надати додаткових «народних» смислів актуальному арту. На виставці будуть представлені живопис, скульптура, інсталляції та відео-арт.

Театр

На вихідних у Львові відбудеться другий фест театрів ляльок «І люди, і ляльки». Одноіменний театр, що є домівкою дійства, запросив до нас 12 творчих колективів, а це понад 100 учасників з Білорусі, Литви та Грузії. Ті привезуть вистави для дітей віком від 3 років. Побачити їх можна буде ще у кількох локаціях: в театрі імені Лесі Українки, Леся Курбаса, в Першому театрі для дітей та юнацтва. Із програмою фестивалю можна ознайомитися тут.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!