Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3430 0
Tvoemisto.tv пропонує традиційну підбірку подій для дозвілля на вихідних у Львові.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 18 березня, на 12:00 запрошує на балет «Коппелія»

Балет на 3 дії.

Лібрето Ш.Ньюттера та А. Сен-Леона по мотивами новел Е.Гофмана.

У маленькому містечку готуються до традиційного Свята врожаю. На площу виходить бургомістр. За ним несуть великий сніп пшениці – символ свята – і встановлюють у центрі площі. До цієї ж події цех ливарників готує гарний подарунок – мелодійний дзвін-велетень. Молодь із нетерпінням чекає урочистостей і забав, особливо Сванільда і Франц: вони заручилися, а відзначити весілля захотіли саме в день міського свята. Одне гризе Сванільду – ревнощі. Віднедавна вона зауважила, що Франц не байдужий до таємничої незнайомки, яка поселилася в домі Коппеліуса. Красуня часто сидить у вікні й читає книжку, але ніколи не виходить на вулицю.

Вартість квитків: 40-150 грн.

В неділю 19 березня, о 12:00 та о 18:00 на музичну комедію Михайла Старицького за Миколою Гоголем «Різдвяна ніч» кличе своїх глядачів Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки,1).

Різдвяна ніч – і ми знову дорослі діти, з вірою у диво і гармонію. Оксана чекатиме черевички від цариці, а Вакула спіймає чорта за хвоста – аби лише прихилити до себе чорнобриву красуню, чорт вкраде місяця, а Чуб і компанія сидітимуть у мішках у звабливої Солохи…

Микола Гоголь був малозрозумілою особою навіть для сучасників. Його життя, творчість, смерть просякнуті містицизмом, прадавнім етосом та любов’ю до українського духу. Видається, ніби він знав більше ніж дозволено людині й міг поділитися цим знанням лише опосередковано – через творчість. А ми, як вміємо, розшифровуємо заповіти генія у його текстах, які він ласкаво не спалив.

Тривалість: 2 години 30 хвилин

Вартість квитків: 50-100 грн

18-19 березня, о 18:00 у Львівському академічному духовному театрі «Воскресіння» (пл. генерала Григоренка, 5) ставитимуть п'єсу «Іфігенія в Авліді».

Вперше в Україні постановка «Іфігенія в Авліді» Евріпіда. Герої давньогрецької міфології оживуть в сучасному, цікавому, мистецькому, експериментальному трактуванні. Питання, які були актуальні 5 тисяч років тому – актуальні і сьогодні. Так, є ще щось, що змінює людину і навколишній світ. Евріпід – планета, яка може розчавити, або возвисити.

Антична трагедія Евріпіда, адаптація театру «Воскресіння». Прем’єра – 4 березня 2016 року.

Вартість квитків: 100 грн

19 березня, о 19:00 Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3) представляє виставу «Ma-na Hat-ta (Небесна Земля)»

Перетворивши назву «Добрий бог Мангеттену» на Ma-Na Hat-ta, слово, що мовою індіанців означає «небесна земля», режисер намагався відірвати сюжет від землі, піднести дію не лише на останній поверх хмарочоса, а вище, далі, в безконечність. Художникам Володимиру Кауфману та Наталці Шимін вдається настільки візуалізувати слово, що воно працює на повну потужність. Стримана палітра з рожевим полум’ям сукні Дженіфер, легко пізнаваний Мангеттен із легко пізнаваних картонних коробок, величний та іронічний, який легко піддається трансформації, – все це можна сміливо зараховувати до незаперечних переваг вистави. У тому, як виглядає ця радіоп’єса (парадоксальне поєднання!), є саме той крок за межу реальності, гра на небесній території.

Тривалість вистави:2 години 40 хвилин.

Вартість квитків: 80-100 грн

Перший театр (вул. Гнатюка, 11), 19 березня, о 12:00 та о 15:00 запрошує на виставу  «Веселі піратські історії».

Кожна дитина на світі мріє про романтичні пригоди. Вистава «Веселі піратські історії» запрошує глядачів у морську подорож.

Коли піднімається завіса на сцені, у всій красі постає велика піратська шхуна. Доброзичливий капітан розповість про свій корабель і познайомить із кожним піратом. Уся весела команда відправляється до Піратської Бухти на пошуки таємничих скарбів. Дорогою мандрівників очікують зустрічі з іншими кораблями, полювання на хижих риб, знайомство зі східною принцесою та багато інших цікавих пригод. Пірати потрапляють у кумедні ситуації, адже вони – не справжні пірати, і пошук скарбів – це лише привід, а небезпечна подорож для них – весела пригодницька гра!

Перший театр запрошує усіх бажаючих приєднатися до нашої команди і разом вирушити у відкрите море цікавих пригод!

Вартість: 16 - 30 грн.

18 березня, о 12:00 та о 14:00 Львівський академічний обласний театр ляльок (пл. Данила Галицького, 1) ставитиме виставу для дітей та їхніх батьків «Лисичка, Котик і Півник»

Вистава за мотивами української народної казки. Жили собі Котик та Півник. Разом господарювали та пісень співали. Але одного разу хитра Лисиця вкрала Півника, а хороброму Котикові довелося його рятувати. Проте така прикра пригода пішла лише на користь нерозважливому Півникові – він став хоробрим і в усьому пообіцяв слухатися свого побратима.

Музика

19 березня о 18:00, у Львівській обласнії філармонії (вул. Чайковського 7) вперше у Львові звучатимуть «Таланти України».

Мистецтво здатне вибудувати міцні місточки там, де нічому іншому це не під силу. Минулої осені понад 60 юних музикантів поїхали в Маріуполь на конкурс «Музичний листопад». 19 березня 11 лауреатів цього конкурсу виступлять на сцені Львівської філармонії у супроводі Академічного камерного оркестру «Вірутози Львова» під диригуванням Василя Крячка (Маріуполь).

Здійснити цей проект дозволила співпраця двох оркестрів — львівського  «Віртуози Львова» та маріупольського «Ренесанс». За словами Сергія Бурка, вже понад два роки музиканти «Віртуозів...» їздять в гості на Схід і запрошую друзів до Львова, щоб підтримати їх у важкі часи та розробляти більше спільних проектів. Разом з «Ренесансом» вони вже успішно виступали на фестивалях в Україні та Польщі. 27 березня — презентуватимуть програму «Три Моцарти» у Києві, у стінах національної філармонії України. А в планах — підкорення європейських концертних залів.

У програмі:

Вольфганг Амадей Моцарт. Турецьке рондо

Фріц Крейслер. Прелюдія і алегро (в стилі Пун’яні)

Вольфганг Амадей Моцарт. Концерт для фортепіано з оркестром № 23, Ля мажор (I частина)

Антоніо Вівальді. Концерт для двох скрипок з оркестром, ля мінор (I частина)

Вольфганг Амадей Моцарт. Концерт для скрипки з оркестром № 5 (I частина)

Пабло Сарасате. «Хабанера»

Фелікс Мендельсон. Концерт № 2 для фортепіано з оркестром, ре мінор (I частина)

Саверіо Меркаданте. Концерт для флейти з оркестром, мі мінор (I частина)

Антоніо Вівальді. Концерт для скрики з оркестром з циклу «Пори року» («Літо»)

Людвіг ван Бетховен. Романс для скрипки з оркестром, Фа мажор

Вартість квитків: 40- 80 грн.

 

У !FESTrepublic Club (вул. Старознесенська, 24-26) 18 березня, о 19:00 відбудеться презентація нового альбому гурту «Без обмежень»

«Без обмежень» запрошує на концерт усіх, хто цінує справжні почуття, романтику і не уявляє свого життя без кохання! Ми не обіцяємо вам дорогого шоу з безліччю спец ефектів. Замість цього, пропонуємо приємне спілкування в тісному колі близьких людей, відверте та безкомпромісне. Сергій Танчинець, фронтмен «Без обмежень» розказав, на що можна очікувати під час концерту: «Будемо щасливі представити вам наш новий альбом «5хвилин» Обіцяю, що будуть не тільки нові пісні, але й ті, які ви давно любите».

На сьогодні гурт «Без обмежень» презентував більше 40-ка пісень, 8 кліпів, написав саунд-трек до фільму Олега Борщевського «Німфо», який було показано в Канах, та навіть гімн спортивної команди. Гурт бере участь у численних фестивалях та івентах, активно долучається до різноманітних соціальних проектів. В 2016 році гурт взяв участь у популярному шоу Х-фактор 7 на СТБ.

Вартість квитків: квота 100 шт у фан-зону по 180 грн, наступна ціна 200 грн.

Кіно

З 16 по 22 березня в Україні триватиме фестиваль короткометражок «Black comedy fest».

Хочете розсмішити долю? Розкажіть їй про свої плани. У життя героїв нової, убивчо смішної добірки мудрих чорних комедій вторгається випадок. Та хвилина, що змінює дуже круто, все змінює раз і назавжди, і розмірене існування злітає з котушок та котиться шкереберть. Любов і злочини, примари і рок-н-рол, скандали та інтриги – все, без чого наше життя було б нестерпним.

В рамках фестивалю «Black comedy fest» будуть демонструватись короткометражні фільми: «Дивні люди», «Самаритяни», «З привітом із Міллвуда», «Поки клітка не розлучить нас», «Черга», «На бігу» та «Баррі».

Тривалість: 92 хв

Країна: Франція, США, Пуерто-Ріко

Рік випуску: 2017

Вікові обмеження: 18+

У Львові їх можна переглянути у таких кінотеатрах:
Кінотеатр «Планета Кіно / King Cross»
(с. Сокільники, вул. Стрийська, 30)

Сеанси: 22:30 (мовою оригіналу з субтитрами)

Кінотеатр «Планета Кіно / Forum» (вул. Під Дубом, 7а)

Сеанси: 22:40 (мовою оригіналу з субтитрами)

Кінотеатр «Кінопалац» (вул. Театральна, 22)

Сеанси (арт-зал): 19:40

Кінотеатр «Копернік» (вул. Коперника, 9)

Сеанси (арт-зал): тільки 16-18 березня – 21:10

 

У Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) будуть насичені кіновихідні

 

18 березня, субота

15:00 Мультфільм для дітей

17:00  «Ілюзія кохання» (Ніколь Гарсія, Франція, Бельгія, Канада, 2016, мелодрама) мовою оригіналу з субтитрами

19:00  «Українська Нова Хвиля» альманах нових українських короткометражних фільмів

21:00  «Лев» (Гарт Девіс, Австралія, 2016, пригодницька мелодрама) озвучений українською мовою

 

19 березня Неділя  

13:30 Мультфільм для дітей   

15:00  «Лев» (Гарт Девіс, Австралія, 2016, пригодницька мелодрама) мовою оригіналу з субтитрами

17:00  «Ілюзія кохання» (Ніколь Гарсія, Франція, Бельгія, Канада, 2016, мелодрама) мовою оригіналу з субтитрами

19:00  «Українська Нова Хвиля»  альманах нових українських короткометражних фільмів: показ та обговорення за участі режисера фільму «Чорногора» Тараса Дроня та представників Львівської кінокомісії  

 21:00 «Лев» (Гарт Девіс, Австралія, 2016, пригодницька мелодрама) озвучений українською мовою

Квитки можна придбати у касі кінотеатру

 

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на мюзикл «Красуня і Чудовисько».

У віддаленому замку живе принц Адам (Ден Стівенс). За поганий характер його зачаровано, і він перебуватиме в тілі чудовиська доти, доки його не покохають і він сам не навчиться кохати. Встановлено терміни. Потрібно встигнути до того, як із прекрасної квітки впаде остання пелюстка. Одного разу до замку випадково забрідає чоловік. Він живе в селі поблизу і заблукав дорогою додому. Незапланований візит обертається полоном. Звільнити батька поспішає чарівна Белль (Емма Вотсон). Вона ладна назавжди лишитися в замку в обмін на те, щоб її батько опинився на волі.

Час сеансів у суботу та неділю: IMAX-3D (12:20 19:30); 3D (13:00 13:55 15:30 18:00 20:30 23:00); 2D (10:30).

Вартість квитків: 85-150 грн.

Виставки

У мистецькій галереї Гері Боумена (вул. Наливайка, 18) з 8 по 23 березня триватиме виставка Марселя Онисько «Скоро буду. Жека».

Художник Марсель Онисько презентує іронічні історії позачасового героя – Жеки. Роботи із серії Марселя «Скоро буду. Жека», одночасно нагадують радянські агітплакати, журнальні карикатури та комікси. Проте Жека – не класичний герой, він стоїть осторонь від будь-яких подій, від світу, що змінюється, і лише коментує їх із периферії власної нерухомої позиції, радше – пози. Персонаж Жеки існує поза часом: він жив у Радянському союзі, в 90-ті, сьогодні, змінюючи лише портфель на барсетку.

Цей відсторонений герой особливо актуальний з огляду на дискусії довкола очікуваних суспільством змін та реформ. Чи є вони можливими, якщо ми вгадуємо Жеку у більшості співгромадян та у самих собі? Як викорінити «ген Жеки»? Ці 50 випадків – про те, як людина пропускає свій хід назустріч сучасності, страхітливо та гидливо відмежовує себе від ініціативи, яка «карається».

 

З 14 березня по 2 квітня у Мистецькій галереї «Зелена Канапа» (вул. Вірменська, 7) відбувається виставка Рути й Іннокентія Коршунових «Діатонічний сад».

Яку назву обрати для складної серії, що поєднує різних персонажів – доповнень одне одного, кожного глядача, самих художників? Діатоніка складає основу ладового мислення в народній і професійній європейській музиці. Прикметник «діатонічний» має давньогрецьке походження. Це складний музичний термін, що означає перевагу широких інтервалів. Слово також буквально означає перехід від тону до тону, що можна з легкістю застосувати до розуміння складних художніх структур, а не лише світу звуків. У «Саді» ж це – спроба роздивитися півтони й відтінки в тілі єдиної музики долі й у трактуванні життя персонажів.

 

З 15 по 27 березня у Галереї Львівської національної академії мистецтв (вул. Кубійовича, 35б) триває арт-проект «Поверхня, форма, відтінки».

Вимога сьогодення диктує нової образності й символіки, нових засобів виразності і формотворення, що є відповідними сучасному художньому текстилю в Україні. Особливо актуальною стає можливість мистців хвилювати і захоплювати підвладними їм засобами, які належать саме до мистецьких: поверхня, форма, колір (відтінки).

Мета кураторського проекту «Поверхня, форма, відтінки» – створення полі структур, фактурні якості яких підкреслюють необмежені варіації художнього твору – а це різноманітні фактури текстильної поверхні, неочікувані поєднання різних матеріалів, площинне та об’ємне вирішення текстильних форм, ахроматичне та поліхромне звучання.

Підготувала Марія Стахів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!